IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците на Volkswagen в Португалия обявиха стачка

Причината - не са съгласни да работят и в събота

Работниците на Volkswagen в Португалия обявиха стачка

Работниците в завода на компанията Volkswagen в окръг Сетубал, Португалия обявиха стачка за първи път от 25 години, тъй като не са съгласни да работят и в събота, съобщават местните издания.

Работниците на Volkswagen в Португалия обявиха стачка

В предприятието Autoeuropa се произвеждат и модели на още една марка, принадлежаща на германския концерн - Seat. В него се трудят над 3500 души, които в сряда сутринта са спрели работа и са парализирали изцяло производството. Служителите са събрали пред входа на завода, който е разположен  в град Палмела, на около 50 км от столицата Лисабон.

Според представител на профсъюзите, засега стачката им само предупредителен характер и ще продължи няколко часа. Работниците обаче не изключват възможността отново да напусна местата си, ако ръководството не ообърне внимание на протеста им.

В завода се сглобяват при модела на Volkswagen - Sharan, Scirocco и T-Roc, а също така и Seat Alhambra. Именно заради стартиралото производство на VW T-Roc в предприятието бяха назначени допълнително 1800 души.

Снимка: Twitter
 

Тагове: volkswagen seat
0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    GoT ( преди 6 години )
    Да внимават и изпълняват исканията щото ако са напият като полските работници на работа на bmw преди време ще замине цялата поточна линия.
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    в Испания безработицата е 30%, радвайте се че имате работа, защото още милиони чакат да ви заместят. Освен това в Испяния има закони и работата в събота се заплаща с 25% отгоре.
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    седмици по късноДвама работодатели си говорят:- Аз на моите нищо не им плащам и още идват на работа.- О, ти нищо не знаеш, аз на моите им сложих такса "вход" за идване на работаСлед няколко дни: Абе, ти защо не ми каза да затварям нощем офиса. И аз сложих на моите такса "вход", но те се изхитриха и спят в офиса и чак в петък вечерта си тръгват
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    да си саемат арменец за мениджър човешки ресурси Работодател пита радио Ереван:- От четири месеца не съм плащал заплати на моите работници, а те продължават да идват на работа. Какво да правя?От радиото след кратък размисъл му отговорили:- Започни да им искаш такса за вход.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чл. 6. Дневното работно време е ....... часа (не повече от 8), от ......... часа до .......... часа при .......(не повече от 6)-дневна работна седмица.Отвори и разгледай трудов договор в нета. Всичко е упоменато, длъжност, характеристика, място, работно време, почивки, отпуска, възнаграждение, извънреден труд и тн
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я пак, я пак!Чети кодекса момче и после ела да си говорм!Машиниста не е на работа от 08 до 18 да кажем, а по всяко време в зависимост от разписание и т.н. Няма как в договора да му се напише от - до! Разбираш ли или някак по-просто да ти го обясня. Извънаредния труд е залегнат в кодекса и там е регламентирано от колко до колко и как ще се плаща, като % от БРЗ. Почивните и празнични дни пак там са залегнати. В договора не ти ги пишат тези неща. Там пише примерно 40-часова раб.седмица.Точка!
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има едно допълнение - извънреден труд или часове. Това понятие да ти е известно?Има професии при които се прилага, упоменато е как се заплаща. Айде чети пак кодекса
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я прочети кодекса на труда и ела пак да ми спориш!Няма договор в който да е упометато от колко до коло часа ще работиш. Има кодекс на труда в който е написано за нощни смени, дневни колко време на труд са позволени и какви почивки се полагат. Ако си барман примерно какъв договор ще подпишеш? А ако си локомотиван машинист и нямаш фиксирани смени и зависиш от разписание, закъснеия на влакове и т.н. Ами, ако0 влака закъснее? Спираш го, зарязваш го и си тръгваш?! Абе ти в ред ли си?
  • #6
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абсолютно не е вярно!Там се упоменава броя на дните седмично, както и часовете дневно! Явно не знаете какво подписвате, но това си е ваш проблем.
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То договор за работа подписвал ли си?В него пише колко часа на седмица, а не кога!Кога с шефа се разбираш.