IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички нови коли в ЕС ще се тестват задължително на пътя

Правилото влиза в сила от 1 септември, обявиха от Европейската комисия

Всички нови коли в ЕС ще се тестват задължително на пътя

Новите модели на автомобили задължително ще бъдат тествани за нива на вредни емисии в реални условия, преди да постъпят в продажба. Правилото влиза в сила от 1 септември, обявиха от Европейската комисия.

Всички нови коли в ЕС ще се тестват задължително на пътя

„От петък нивата на въглероден окис и други замърсяващи въздуха вещества ще се тестват в реални условия, като това се отнася за всички нови автомобили. Без тази проверка превозните средства няма да може да бъдат продавани”, коментира прес-секретарят на ЕК Лусия Коде пред журналисти.

В момента в ЕС действа системата за лабораторна оценка на вредните емисии в атмосферата. Стандартът е такъв, че нивата на азотен диоксид при дизеловите коли, измерени на пътя, могат значително да превъзхождат тези при лабораторните тестове. Това нагледно бе доказано от скандала с моторите на Volkswagen, станал изестен като „дизелгейт”.

Още преди избухването на скандала ЕК предложи да бъде въведена система за тестване в реални пътни условия. Първият етап от новите тестове още през 2016 г., но той служеше за мониторинг на положение, като не оказваше влияние върху производството на нови автомобили. Сега обаче без него, колите няма да може да бъдат продавани.

Самите автомобили ще бъдат изследвани от специални портативни системи, които ще бъдат прикрепвани към тях. Те вече са готови и ще започнат да се използват от петък.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГ имат и бензинови двигатели и някой от тях са доста добри , така че не ги мислете
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До испанеца ( преди 6 години )
    Ти ако си мислиш че бензиновите не замърсяват си в голяма грешка
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не се косете!ВАГ пак ще измислят някаква схема, за да излъжат.Ако трябва те ще произведат устройствата, които ще отчитат изгорелите газове, за да отчитат повече на другите, а на техните кочини по-малко.Повярвайте ми те го могат и няма да имат никакви скрупули да го направят.По-нагли същества от вурстовете НЯМА!Факт!
  • #9
    8 rate up comment 5 rate down comment
    испанеца ( преди 6 години )
    Който иска дизел да си вземе трактор, комбайн или танк! Може и кораб,, ако иска!При автомобилите нафтовите печки са нежелани.Стига толкова отрови! Баста!
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    PSA държи патента за SCR катализаторите и германчетата ще трябва да правят както вятъра.Франсетата може да са всичко, но инвестираха стотици милиони в тази система да е разработят, докато вурстовете вместо да направят нещо смислено дадоха пари за да лъжат и мамят, както винаги са го правили. така, че драги дизелите нямат никакъв шанс. И не 90%, както лъжеш, а до(забележи ДО) 85% чистят,което не толкова много.А и има проблеми с тази тегава и скъпа система.По-добре без дизел смятам!
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    С новите SCR катализатори количествата на NO2 спадат до 90%,така че ЕКО-тата да си карат елчетата и да си запушат устите
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чудя се какво ли ще измислят сега Вурстваген, за да минат теста?
  • #5
    10 rate up comment 7 rate down comment
    До Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Не се притеснявай за вагонетките, сега ако включат и разход на гориво в реални условия пак всички ще погледнат към дизела
  • #4
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, вагонетките отекоха, сега един канцерогенник няма да могат да продадат..
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 6 години )
    И да включат и разхода на гориво !!