IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японски тунинг: Rolls-Royce с мотор от Toyota

900 конски сили от 3-литров 6-цилиндров двигател - не е лошо, нали?

Японски тунинг: Rolls-Royce с мотор от Toyota

Според вас колко често се случва на някой да му дойде идея да смени оригиналния V12 двигател на Rolls-Royce Phantom с доработена версия на мотор, зает от модел на Toyota? Рядко, нали? Но се случва.

Японски тунинг: Rolls-Royce с мотор от Toyota

Точно това са направили в японското тунинг ателие J and K. Така под предния капак на Phantom-а се появява доработена версия на легендарния двигател на Toyota 2JZ-GTE. 3-литровият 6-цилиндров редови двигател се сдобива с ковани бутала от HKS, оригиналната турбина е сменена с GReddy T78-33D, като е добавен и компресор HKS GTS8555. Мощността на двигателя е достигнала 900 конски сили, за който се грижи специално усилен автоматик с 6 степени, зает от друг модел на Toyota – Aristo.

Японски тунинг: Rolls-Royce с мотор от Toyota

Интериорът също е обогатен с промени, които не се вписват в британската традиция на Rolls-Royce. Акцентът тук е при инсталирането на дисплей, показващ налягането, на което работи турбото и още един дисплей, свързан с компютъра, който дава възможност да се избира кои от показателите на автомобила водачът да следи докато кара.

Японски тунинг: Rolls-Royce с мотор от Toyota

В този смисъл преместването на скоростния лост на обичайното му за другите автомобили място е направо свежа идея, на която и британците ще се зарадват. Снимки: J and K

Тагове: toyota rolls-royce
0 от 500
  • #7
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти си смешен и се излагаш с този ти коментар. Пишеш го колкото за спорта иначе и ти си наясно какво са сътворили умопомрачените японци.
  • #6
    11 rate up comment 27 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, абе смешници, пред 2JZ всички двигатели на Ролс Ройс са еднодневки. Да не говорим пък за тези от последните години дето са от БМВ..
  • #5
    27 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ролс ройс, както и бентли са автомобили проектирани и напълно способни да издържат 1 ВЕК (сто години) БЕЗПРОБЛЕМНА експлоатация!Всичко е мислено проектирано и произведено с една цел - 100 години безпроблемен автомобилжълтия "гений" го е превърнал в дрифтърска еднодневкапълни *** !
  • #4
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    На това му се казва японска ***
  • #3
    33 rate up comment 7 rate down comment
    e46 ( преди 6 години )
    Гади ми се... Преди време бяха сложили и двигател от тойота в порше.
  • #2
    33 rate up comment 4 rate down comment
    Пончо ( преди 6 години )
    ..ужаст,..това е за някой лигоч на 35 дето да се пъне с Ролса..и брилянтен пример как японец може да развали работещо решение.Тия коли изобщо не са за това дето си мислят оризарките.Чичкото с каскета ще гледа турбото..божее..
  • #1
    36 rate up comment 12 rate down comment
    сепуко_харакиров ( преди 6 години )
    ужас...Съсипване по японски!Вместо да тунинговат в12 са набили камара пари в двигател от супра... Ковани бутала може да се направят за всеки двигател, стига да се приложи малко инжинерна мисъл, не off the shеlf решения. Да не говорим, че истински автомобилни специалисти, ще използват съществуващото табло за новите функции..Срам за япония са такива доработки...*** к'во пък толко - цялата им работа е такава!