IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen произведе 150-милионния си автомобил

Юбилейната машина бе сглобена в завода във Волфсбург

Volkswagen произведе 150-милионния си автомобил

Германската компания Volkswagen отбелязва знаменателно историческо събитие – от конвейра на основния завод във Волфсбург слезе 150-милионният автомобил на марката.

Volkswagen произведе 150-милионния си автомобил

Както съобщават от прес-службата на бранда, юбилейната мащина е хечбек VW Golf GTE, който е боядисан  в уникален за автомобила син цвят, тъй като „хибридният модел представлявава символ на бъдещата мобилност на Volkswagen и в същото време е доказателство за ефективна работа на екипа”.

От компанията припомнят, че Volkswagen е основан преди повече от 80 години, като за този период е произвел 150 млн. автомобила в повече от 50 завода, разположени в 14 различни държави. В момента портфолиото на германския производител включва повече от 60 модела.

Volkswagen произведе 150-милионния си автомобил

Най-продаваният модел на марката е именно Golf, който през 2002 г. подобри рекорда на легендарния „бръмбар”. Тогава от конвейра слезе 25-милионната бройка от модела. Към момента произвeдените „голфове” са над 34 млн. единици.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 41 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    УЖАС !
  • #3
    15 rate up comment 43 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    GTE го има колкото да има нещо там. Нито реално става за ежедневна употреба нито нищо. Не случайно европа е пълна с ел. коли и хибриди, ама не са от ВАГ, а са 90% японски.А ако тойота се хвалеше, като тия за всеки "юбилеен" автомобил, щеше да има на ден по 5 статии за японски юбилеи.Просто рекламната кампания на комедиантите изисква да се бълват всякакви статии и да се споменава непрекъснато някви модели и марки от ВАГ. Та нали от известно време ни "Обучават" на ел. коли. ХАХахХАХа смях!
  • #2
    46 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Честит юбилей, да ни радват още много години! Може би неслучайно юбилейният е VW Golf GTE, макар че според форумните капацитети по картинки, те все още не продават хибриди и ел. коли
  • #1
    20 rate up comment 47 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Честит юбилей!150 млн. произведени дараци.Ако ги нямаше Фолк с Ваген, боKлyците по пътищата щяха да са със 150 млн по-малко...