IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Pagani Zonda HP Barchetta ще струва 15 млн. долара

Само 3 такива автомобила ще бъдат произведени, като един от тях е запазен за собственика на компанията

Новото Pagani Zonda HP Barchetta ще струва 15 млн. долара

Още през 2013 Pagani съобщиха, че спират производството на техния суперавтомобил Zonda, за да направят място за новия си модел Huayra. Реалността обаче се оказа малко по-различна, защото четири години по-късно все още има специални серии на Zonda, които продължават да се продават. А сега има и нова, която се казва HP Barchetta. С няколко думи, ние феновете няма от какво да се оплакваме, защото всяка Zonda е великолепна и не омръзва никога.

Новото Pagani Zonda HP Barchetta щяло да струва 15 млн. долара

От бутиковата италианска компания потвърдиха, че HP Barchetta е автомобил, създаден от нулата, въпреки че носи добре познатото ни име и има добре известния външен вид на Zonda. За разлика от представените наскоро силно модифицирани версии на класическата Zonda - Fantasma Evo и Riviera, Zonda HP Barchetta е изцяло нов автомобил.

От новата версия ще бъдат построени само три бройки, като тази на снимките ще бъде запазена за частната колекция на основателя и собственика на компанията Орасио Пагани. Всяка една от супер екзотичните машини ще се задвижва от 7.3-литров атмосферен V12 двигател Mercedes-AMG, който е комбиниран с 6-скоростна механична трансмисия. До момента официалните динамични характеристики на колата не са известни, но в някой модификации този мотор произвежда 760 к.с., така че можем смело да заявим, че Zonda HP Barchetta няма да е със сигурност бавна.

Новото Pagani Zonda HP Barchetta щяло да струва 15 млн. долара

Макар че прави 6.0-литровия туин-турбо V12 двигател, който задвижва Pagani Huayra, германската компания AMG отдавна не се занимава с производството на атмосферни V12 двигатели. В тази връзка от централата на Pagani заявяват, че двигателят на Zonda HP Barchetta е част от стара серия, създадена преди години специално за модела.

Zonda HP Barchetta е базирана около централна монокок структура, изградена от патентования от компанията материал Carbo-Triax HP52, който най-просто казано представлява карбоново-титаниева сплав. Предната и задната подрамки пък са направени от стомана. Окачването е с по два носача на колело, а амортисьорите са от добре известната британска компания Ohlins и са ръчно регулируеми на височина и твърдост. Спирачките са доставени от Brembo, а гумите са спецификация на Pirelli P Zero, предвидена ексклузивно за този модел. Целият автомобил тежи под 1270 кг.

Новото Pagani Zonda HP Barchetta щяло да струва 15 млн. долара

От неофициалното видео в YouTube се забелязва, че предното стъкло е изключително ниско, а над седалките се издига агресивен въздухозаборник, който напомня на болидите от Формула 1.

Кадрите са качени в канала на потребителя Marchettino, който е известен с автомобилните си попадения. Той е успял да заснеме не само екстериора, но и величествения кариран интериор на колата по време на изложението за екзотични автомобили Пебъл Бийч, Калифорния. Според авторът на видеото всяка една от колите от ограничената серия ще струва 15 млн. долара, но от Pagani не потвръждават тази информация. Както не става ясно и дали това ще бъде наистина „последната“ Zonda. 



Видео: Marchettino

Снимки: Pagani

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Реалната цена не е потвърдена и няма и да бъде, както на почти всички паганита. Тази цена обаче се върти като слух в инстаграм от личности ползващи се с доста респект в средите и съм склонен да вярвам. 2 бройки вече са продадени, като една от тях е на доста популярен в инстаграм колекционер - gregb.23, в акаунта му може да се види и как ще изглежда неговата
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Акцийте викаш не можеш да ги продадеш с едно вдигане на телефона! Можеш на момента и да ги имаш кеш парите. Даже миже да се договориш да прехвърлиш част от акциите за едно Пагани. Особено, ако са вървежни и се очаква повишение никой няма да ти откаже.Тези с парите на тъмно как пък реши, че няма как да си купят такава кола. За да са толкова богати нали се сещаш, че контролират до голяма степен политика, индустрия, икономика, банки, фирми и хора. Колата естествено, че няма да е на тяхно име...
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    15 млн са си 15 млн. и малко хора имат 80 млрд. налични (cash). Обикновено тези 80 млрд са в акции от компании, имоти и т.н.А тези с парите на тъмно няма как да си купят Zondа.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За нашите стандарти са много 15 млн., но не забравяйте, че има хора за които тези пари за са семки и бонбони, дето се казва. Джобните им за седмицата. Какво са за хора с по 80 млрд. налични средства 15 млн.? Абсолютно нищо! Това са точно 0,00019% от богатството им.При това говорим за хора, които са на светло и парите са им на светло. Най-богатите хора в света никой не ги знае, но се предполага, че имат стотици милиарди и са в пъти по-богати от най-богатите,които знаем.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Бе...красива е, готина е ама 15мил....аре стига. За толкова някой ще си купят стар изтребител и ще му се радват повече.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вчера писахте че цената на Ламбото била нереално надута и като покажат голф с карирани седалки се подигравате. Сега какво стана момченца с ръждиви коли, карбоново фолио и стикери "Sparco"?
  • #6
    4 rate up comment 14 rate down comment
    kkk ( преди 6 години )
    да го пуснат и за 100 милиона , то все ще си е бок'лук и все някой заблуден ще го купи
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А ти откъде знаеш, че точно продавача не му я е обявил и не му я е казал? Мислиш ли, че той си я е измислил ей така от нищото? Това е единственото инфо за цената, докато от Пагани не кажат точната официално. А и повярвай ми не са длъжни да го правят. Бъдещите купувачи може да не желаят да се обявява цената. Колите бас държа вече са продадени. Сега ги размотават за реклама да ги видят хората, защото като потънат в частните гаражи малко хора ще им се наслаждават.
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    man ( преди 6 години )
    Приятелче, цената се обявява от продавача.Въпросното влогърче не е продавач. Точка.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това, че Пагани не потвърждава не значи, че няма да е такава. Този Марчетино явно си знае работата, вътрешен човек е и както се вижда е единствения на който е предоставен достъп. Всички са зад въжетата и на почетно разстояние от колата. Това ми говори, че го ползват за реклама от когото "случайно" да изтича инфо или снимки. Много компании го правят. Как мислиш "случайно" изтичат снимките за нави модели или изтича инфо за ттд на колата реди да са е изкарали. Не е случайно да знаеш!