IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Най-бързият седан в историята на марката ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Компанията BMW представи новото поколение на седана M5 на специално мероприятие в Германия, което бе закрито за медиите. След това от производителя разкриха официално какво ще представлява автомобилът.

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Моделът за първи път в историята си получава система за задвижване на четирите колела. Освен стандартните промени, в които влизат мощен двигател, пренастроено шаси, модернизирано кормилно управление и няколко различни режима на работа на агрегатите, за автомобила ще бъде достъпна единствето трансмисия M xDrive. Освен това седанът е получил и активен заден диференциал – същият, като при M3 и M4.

Главната особеност на системата за задвижване на четирите колела при M5 е възможността на нейното частично или пълно деактивиране. В зависимост от избрания режим на движеие новата „емка” автоматично разпределя тягата между двете оси, като дава предимство на задната. Смяната на режимите става чрез менюто на бордовия компютър.

В салона сериозни промени няма, като са се появили нов волан и допълнителни елементи. Новото М5 получава цифлов приборен панел с няколко варианта за показване на информацията, а също така и по-голям проекционен диспплей, на който излиза допълнителна информация.

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Мощността на двигателя на BMW M5 е точно 600 к.с. и 750 Нм, уточниха от компанията. Това е туин-турбо V8 с обем 4,4 литра, който е изцяло модернизиран. Увеличето е налягането при впръскване на горивото, поставени са нови турбокомпресори, както и по-мощни системи за смазване и охлаждане. Изпускателната система е по-лека и осигурява по-спортен звук на двигателя.

Моторът работи в комбинация с преселективна 8-степенна скоростна кутия Steptronic, което позволява на седана ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Самата кутия също е преработена, като скоростите отново могат да се сменят чрез специални „пера”, разположени на волана.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m5
0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще го видим на северната дъга ,времето на Нюрбургринг да не излезе под ,това на Алфа Джулия QV само. Хах че тогава язък за труда на швабите
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма чистач дори в Швейцария,които да може да си позволи като неговите коли
  • #14
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Дошка ( преди 6 години )
    Дошка не харесва това..защото..много прилича на истински спортен автомобил в цивилни дрехи..не като любимеца Цвик,ръбат,с бар плот отзад.Върви много..Същевременно комфортен, не като каруците Субару. По магистралата си му забиваш 250 км и нито прегрява нито реве от немощ..като повечето лигени с малки изключения. И о чудо небесно.. хем е тежко хем се подиграва с килограмите си..за разлика от олекотените дъскорляци с 1.5 4 турбота, 8 съединителя и 16 предавки.. Дамм Дошка не харесва това!
  • #13
    8 rate up comment 6 rate down comment
    до bmw435i ( преди 6 години )
    Прав си! Особено НЕ е за чистачи на пицарии "у швейцарско"!
  • #12
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Този автомобил, заедно с Мерцедес Е63s AMG са Колите на днашния ден.Надпреварата продължава!
  • #11
    4 rate up comment 19 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Bmw ne e kola za vseki.Az karam bmw za6toto otgovaria na moia profil a imenno: huligan barovec sas svetkavi4ni refleksi,koito ima benzin v kravta i afinitet kam nai-novite tehnologii.Vsi4ko tova ti go dava samo BMW
  • #10
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде първо отиди в Мюнхен в салона на бмв и тогава Ко4о пиши глупости. Но защо ли се казваш така. Нищо лично.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    БТК ( преди 6 години )
    Ще го видим във Франкфурт другия месец
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До Гост ( преди 6 години )
    Много добре казано!
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Поради отвратителното поведение и/или вид на драйвърите, принципно усещам отблъскващо чувство и към самата марка. Виждам, че не съм сам. Залавям се, че отвръщам поглед от тази прекрасна техника. Много е дискомфортно, че социалната емоция доминира над разума ми. Странно, но нещо точно в тази кола ме кара да съжалявам, че никога няма да я имам. Изживях като някаква особена, своеобразна и неясна загуба мисълта, че аз няма да мога да се докосна до това. Наистина ми е странно и се смущавам от това.