IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Най-бързият седан в историята на марката ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Компанията BMW представи новото поколение на седана M5 на специално мероприятие в Германия, което бе закрито за медиите. След това от производителя разкриха официално какво ще представлява автомобилът.

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Моделът за първи път в историята си получава система за задвижване на четирите колела. Освен стандартните промени, в които влизат мощен двигател, пренастроено шаси, модернизирано кормилно управление и няколко различни режима на работа на агрегатите, за автомобила ще бъде достъпна единствето трансмисия M xDrive. Освен това седанът е получил и активен заден диференциал – същият, като при M3 и M4.

Главната особеност на системата за задвижване на четирите колела при M5 е възможността на нейното частично или пълно деактивиране. В зависимост от избрания режим на движеие новата „емка” автоматично разпределя тягата между двете оси, като дава предимство на задната. Смяната на режимите става чрез менюто на бордовия компютър.

В салона сериозни промени няма, като са се появили нов волан и допълнителни елементи. Новото М5 получава цифлов приборен панел с няколко варианта за показване на информацията, а също така и по-голям проекционен диспплей, на който излиза допълнителна информация.

BMW M5 вече и официално (ГАЛЕРИЯ)

Мощността на двигателя на BMW M5 е точно 600 к.с. и 750 Нм, уточниха от компанията. Това е туин-турбо V8 с обем 4,4 литра, който е изцяло модернизиран. Увеличето е налягането при впръскване на горивото, поставени са нови турбокомпресори, както и по-мощни системи за смазване и охлаждане. Изпускателната система е по-лека и осигурява по-спортен звук на двигателя.

Моторът работи в комбинация с преселективна 8-степенна скоростна кутия Steptronic, което позволява на седана ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Самата кутия също е преработена, като скоростите отново могат да се сменят чрез специални „пера”, разположени на волана.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m5
0 от 500
  • #6
    26 rate up comment 8 rate down comment
    ko4o ( преди 6 години )
    Скъпи комплексиран анонимнико - това, че можеш да се докоснеш до такива автомобили само пред компютъра е твой проблем, но да казваш, че БМВ М е скъп кашон и еднакъв по оборудване с най-евтините модели, е меко казано смешно. Карай си астрата 92-ра година и не пиши глупости, смешен си
  • #5
    18 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е поредният немски скъп кашон. Визия оборудване и всичко еднакво с най евтините им модели. Къде е единичноста която може да те накара да го купиш освен ако не си болен фен на марката
  • #4
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Абе отворко, що просто не замълчиш, пред една от най-великата марка и култов модел!
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дано тая система 4х4 да стигне и до другите модели на марката. Искам да мога да го изключвам това 4х4 през лятото
  • #2
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    C четворното задвижване очаквах да е по-бързо от към ускорение, някаде окло 3 сек, но и това е добре!
  • #1
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре са го барнали.Обаче, като знам какви безмозъчни ги карат тези коли, язък за марката. Радосното е, че ще ги видим след 10-15 г. и у нас на Горублене нов фнос на 103 000 км. все карани от пенсионер, които са ходили само до магазина и до болницата. Даже в някой може и бастуна в багажника да са го забравили...