IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производителите масово бойкотират салона във Франкфурт

Повече от 10 големи компании няма да покажат моделите си на изложението през септември

Производителите масово бойкотират салона във Франкфурт

Големите автомобилни изложения продължават да привличат все по-малко производители и салонът във Франкфурт, който ще се проведе от 12 до 24 септември, не прави изключения. Повече от 10 големи марки няма да покажат автомобилите, като за някои от тях отказът от участие е доста изненадващ.

Производителите масово бойкотират салона във Франкфурт

За Volvo вече е известно, че още преди година смени стратегията си и предпочита да рекламира продукцията си по друг начин, така че отсъствието на шведите не е изненада. От списъка обаче отсъства Rolls-Royce, например, а това означава, че посетителите на салона няма да видят новия Phantom, който бе обявен за най-луксозния автомобил на планетата.

Британският производител е част от групата BMW, която ще бъде представена с едноименната марка, както и с бранда MINI. За баварците изложението е важно, тъй като вероятно ще представят новия си флагмански кросоувър X7. А за новия Phantom явно е замислена ефектна поява пред публика, която ще се състои другаде.

Концернът PSA няма да доведе в Германия две от марките си - Peugeot и DS. Очевидно французите ще заложат на представянето на новата си придобивка Opel. Техните колеги от Renault-Nissan на свой ред ще "минат" без японските си брандове Nissan, Infiniti и Mitsubish, които няма да участват в мероприятието.

Автосалонът пропуска и концернът FCA, като там причините са икономически. Новите модели на марките Alfa Romeo, Fiat и Jeep вече бяха представени на европейската публика, а да се харчат пари за обновени версии не е в стила на прагматичния Серджио Маркионе.

По финансови причини няма да видим и продуктите на Tesla. Американският производител на електромобили е съсредоточен върху разширяването на производството на новия Model 3, което ще струва около 1,8 млрд. щатски долара.

Експертите са на мнение, че икономисването на средства съвсем не е основната причина, порад която производителите бойкотират салона във  Франкфурт. Първо, това изложение е направено най-вече за местните компании, на които се дават най-хубавите и най-удобни за посетители павилиони, докато чуждите марки остават на заден план. И второ - подобни събития с наредени статични автомобили губят популярност във века на живите и впечатляващи онлайн-презентации на нови модели.

Снимка: Autoreview
 

0 от 500
  • #5
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В София си е точно салон, а във Франкфурт е автомобилно изложение. Разлика от земята до небето.Факт е, че немското изложение от едно от най-представителните и важни с всяка изминала година запада.Забелязах го преди 2 г. когато бях за последен път. То май и ще ми е последното ходене там. В Женева много повече ми харесва и нещата са доста по-добре направени и организирани.
  • #4
    29 rate up comment 15 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Явно,сериозните автопроизводители не искат да си петнят репутацията, като участват в изложение за нафтови печки с менте софтуер.
  • #3
    27 rate up comment 4 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    Тия дето се се отказали ще участват на салона в София :-)
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А други копират политиката на Тесла
  • #1
    23 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама разбира се, че вурстовете си разпределят най-хубавите места и павилиони само за себе си. Както винаги поставят другите в неизгодно положение и действат нечестно. Напълно в техен стил...При такова отношение и политика е съвсем разбираемо все по-малко марки да участват в този автомобилен форум. Накрая ще останат само дойчовците, но като гледам и те въпреки превилегиите не са ентусиазирани много да участват.