IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се озова в центъра на нов скандал

Компанията ще компенсира клиентите със светли салони на колите

Porsche се озова в центъра на нов скандал

Германският производител Porsche се оказа в центъра на още един скандал, след като срещу компанията бе подаден колективен иск от собственици на спортни коли, съобщава Motor Trend.

Porsche се озова в центъра на нов скандал

Техните претенции са свързани с прекалено светлия цвят на салоните на автомобилите им. Ищците са категорични, че подобен интериор води до неприятни последствия по време на пътуване особено в слъчнево време, тъй като светлият салон се отразява в предното стъкло.

Възмутените собственици са категорични, че това е дефект, който потенциално може да доведе до катастрофа. Такава обаче все още не е регистрирана и затова от Porsche категорично отхвърлят подобни обвинения.

Все пак от компанията искат конфликтът да бъде потушен и затова на ищците бе предложено компромисно решение. Всеки от тях ще получи между 50 и 175 долара, за да може да си купи слънчеви очила или да направи някакви промени в интериора.

Компенсацията е предназначена за всички собственици на спортни модели на Porsche, произведени през периода 2007-2016 г. с цвят на интериора Luxor Beige, Cognac, Natural Brown, Platinum Gray и Sand Beige.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Клиентите го били поръчали... Клиентите очакват инженерите да са си свършили работата, а не да останеш без видимост като пекне слънце. През годините фирмите сменяха стъкла на таблото, ярки навигации и прочее - всичко, което в един момент може да заслепи. Примери много.
  • #7
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ...Все пак от компанията искат конфликтът да бъде потушен и затова на ищците бе предложено компромисно решение. Всеки от тях ще получи между 50 и 175 долара, за да може да си купи слънчеви очила...Хахахахахахахахаха, леле ще ме уморят!
  • #6
    19 rate up comment 0 rate down comment
    х'американците ( преди 6 години )
    отново се опитват да изкарат някой лек долар. Защо все пак преписвачите от АМ не уточняват,че тези тъпотии стават в САЩ!?
  • #5
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На плей стейшъна този проблем наистина не се забелязва, а и вечек, като си играеш още по-малко.Изборът е наистина на клиентите, но не винаги всеки фабричен и технологичен дефект се забелязва при пробното каране. А и колите за пробво каране не са със светъл, а тъмен цвят, за да не се цапат лесно. Наистина е недомислеца таблото да е светло или да е пияно лак. Голямо отражение се получава и много уморява и дразни очите. Трябва да се въведат строги стандарти за цветовете, поне на таблото.
  • #4
    48 rate up comment 2 rate down comment
    идиотщини ( преди 6 години )
    Та нали самите соственици са си избрали цвета на интериора!?
  • #3
    37 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    С компенсацията да си постелят по една булана на предното табло както беше модерно едно време по разни Москвичи и Жигулита:DП.П. И задължително кученце с клатеща се главичка ;)
  • #2
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Затова, винаги таблото отгоре трябва да е черно! Доказано!!!
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    1 ( преди 6 години )
    Затова карайте си по -скромните коли, не разни гъзарий