IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi представи напълно нов модел

Xpander представлява семеен миниван с висок клирънс

Mitsubishi представи напълно нов модел

Компанията Mitsubishi представи в рамките на автомобилния салон в Индонезия напълно нов модел – семеен миниван със 7 места, който ще се казва Xpander. Автомобилът ще се предлага на първо време само на местния пазар, а догодина ще започне и износ към някои държави от Азия.

Mitsubishi представи напълно нов модел

Размерите на Xpander са дължина от 4475 мм, широчина – 1750 мм и височина – 1700 мм, като това му осигурява по-голям вътрешен обем от всички останали автомобили от този клас.Освен това седалките са достатъчно големи, за да може дори на последния ред удобно да пътуват хора с нормални размери.

Mitsubishi представи напълно нов модел

„Клиентите ни искат именно такъв автомобил, като идеята на неговото създаване е той да бъде не само практичен, но и атрактивен на външен вид. Целта е неговият имидж да бъде по-висок от този на конкурентите”, коментира главният дизайнер на японската марка Цунехиро Кунимото.

Mitsubishi представи напълно нов модел

В салона на кръстоската между миниван и кросоувър има огромен брой ниши за съхраняване на различни предмети. Само местата за поставяне на чаши или бутилки са 16 на брой. Всеки ред седалки е оборудван с розетки с 12 волта, както и с USB-изходи за зареждане на смартфони и таблети.

Mitsubishi представи напълно нов модел

Движението на Xpander се осигурява от 1,5-литров бензинов двигател с 16 клапана, развиващ мощност от 105 к.с. Той може да се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия или с 4-степенен автомат. Във всички версии колата ще бъде само с предно предаване.

Mitsubishi представи напълно нов модел

Продажбите на новия миниван на Mitsubishi стартират наесен, като той ще се сглобява в завода новия завод на компанията, разположен на 37 км от столицата Джакарта. Цените на Xpander ще варират между 14 000 и 18 500 щатски долара. В компанията предвиждат да произвеждат и продават по 80 000 бройки от модела годишно, като от тях 20 000 ще бъдат за износ. Съвсем скоро ще излезе и версия на този автомобил под марката Nissan.

Снимка: Mitsubishi

 

Тагове: mitsubishi xpander
0 от 500