IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi представи напълно нов модел

Xpander представлява семеен миниван с висок клирънс

Mitsubishi представи напълно нов модел

Компанията Mitsubishi представи в рамките на автомобилния салон в Индонезия напълно нов модел – семеен миниван със 7 места, който ще се казва Xpander. Автомобилът ще се предлага на първо време само на местния пазар, а догодина ще започне и износ към някои държави от Азия.

Mitsubishi представи напълно нов модел

Размерите на Xpander са дължина от 4475 мм, широчина – 1750 мм и височина – 1700 мм, като това му осигурява по-голям вътрешен обем от всички останали автомобили от този клас.Освен това седалките са достатъчно големи, за да може дори на последния ред удобно да пътуват хора с нормални размери.

Mitsubishi представи напълно нов модел

„Клиентите ни искат именно такъв автомобил, като идеята на неговото създаване е той да бъде не само практичен, но и атрактивен на външен вид. Целта е неговият имидж да бъде по-висок от този на конкурентите”, коментира главният дизайнер на японската марка Цунехиро Кунимото.

Mitsubishi представи напълно нов модел

В салона на кръстоската между миниван и кросоувър има огромен брой ниши за съхраняване на различни предмети. Само местата за поставяне на чаши или бутилки са 16 на брой. Всеки ред седалки е оборудван с розетки с 12 волта, както и с USB-изходи за зареждане на смартфони и таблети.

Mitsubishi представи напълно нов модел

Движението на Xpander се осигурява от 1,5-литров бензинов двигател с 16 клапана, развиващ мощност от 105 к.с. Той може да се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия или с 4-степенен автомат. Във всички версии колата ще бъде само с предно предаване.

Mitsubishi представи напълно нов модел

Продажбите на новия миниван на Mitsubishi стартират наесен, като той ще се сглобява в завода новия завод на компанията, разположен на 37 км от столицата Джакарта. Цените на Xpander ще варират между 14 000 и 18 500 щатски долара. В компанията предвиждат да произвеждат и продават по 80 000 бройки от модела годишно, като от тях 20 000 ще бъдат за износ. Съвсем скоро ще излезе и версия на този автомобил под марката Nissan.

Снимка: Mitsubishi

 

Тагове: mitsubishi xpander
0 от 500
  • #17
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредния красив и спортно изглеждащ миниван на японците.Всички сме виждали красивия еталон в класа Митсубиши Грандис!!!
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    JEEP ( преди 6 години )
    Поредната грозотия от вида "три автомобила един върху друг"
  • #15
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да определено безличния грозния Туран има нужда от френски дизайнери щото германските правят недоразумения като Туран,кади и Шкода.Даже дизайнерите на Дачия ще свършат работа на грозните фолксвагени.
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много красив минаван. За разлика от грозниците Таран или другите европейски тояги.
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Карлос Гон ( преди 6 години )
    Това е новина от преди 3 месеца. Дизайнът е безумен с тези широки предни "тръбопроводи"! :-)И как се разбира миниван със 7 места? Там джуджета ли ще се возят?Една страхотна марка се срина и прави напоследък пълни дървета. Дано Нисан-Рено пооправят малко нещата.
  • #12
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Теоретик физик! ( преди 6 години )
    Да знаете от мене щом българите плюят значи ще го бъде.Щом казват че копаят дъното занчи с ракетна скорост се издигат в небесата!
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Отврат...
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    haha ( преди 6 години )
    ..Дошо харесва това !
  • #9
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Ами ( преди 6 години )
    През 90-те бяха една от любимите ми марки.Имаха все иновативни модели които се отличаваха от всичко останало. Галант, Паджеро, Лансер Ево, Колт, Еклипс... все хубави автомобили които за времето си имаха хубав дизай,вървяха добре и бяха сравнително надеждни.После някъде към 2006 започнаха да западат и сега вече копаят дъното. Последните години нищо.Само един Аутлендър имат който бива. Другото е супер зле.Жалко.
  • #8
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В сравнение с Nissan Juke и Toyota Prius, този модел е направо красавец!Това обаче не променя факта, че е произведен от марка, специализирана в производството на климатична техника!