IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-добрите модели за автомобилен туризъм

С тези коли ще прекарате по-приятно летния отпуск

Кои са най-добрите модели за автомобилен туризъм

Сезонът на отпуските е в разгара си, като някои хора предпочитат да пътуват с влак, автобус, самолет или дори кораб. Мнозина обаче са привлечени от автомобилния туризъм и това накара британското издание Auto Express да направи класация на колите, които няма да разочароват шофьорите и пътниците при този вид почивка.

Кои са най-добрите модели за автомобилен туризъм

Според експертите на изданието, за дълги и продължителни пътувания най-удобни са седаните BMW 5-Series, Skoda Superb и Tesla Model S. Ако искате да прекарате времето си сред природата със семейството си, най-добре е да се насочите към просторните Citroen Grand C4 Picasso (на снимката), Audi Q7 или Peugeot 3008. А за тези, които ще обикалят града в търсене на забавления, се препоръчват компактните Volkswagen up!, BMW i3 и Hyundai i10.

В тройката на моделите, които могат да се похвалят с най-добра мултимедийна система, се оказаха SEAT Leon, Opel Mokka X и Kia Cee’d. В същото време най-икономични са Peugeot 208, Nissan Micra и Toyota Prius.

Ако ви трябва вместителен автомобил, в който освен пътниците трябва да натоварите домашните любимци и няколко куфара, обърнете внимание на Skoda Superb Estate, Land Rover Discovery и дори FIAT Doblo. А тези, които ще карат повече по тежък терен, трябва да се насочат към Subaru Forester, Skoda Yeti или Dacia Duster.

Снимка: Citroen

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Неслучайно споменах "добре оборудвана", което може да включва и 4Matic/XDrive. И да, говоря за Швейцария защото съм бил там и ми е направило впечатление как се карат предимно расови бензинови коли от 3.0 нагоре с високо оборудване Мерцедес Е, БМВ 5, Ауди А6, Субару Легаси/Аутбек.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Анонимко, ти за "алпииските" български глокорти ли споменаваш, че е пълно с Е-класи и 5-та серия комби.Защото ако са те се наричат балкански зимни глокорти не алпииски, а и в една Швейцария преди не много време бях учуден колко много Дъстър-и карат сигурно защото е алпииска страна,а как мислиш? При един малко по голям сняг какъвто в глокортите е нормален въпросните Е-класи и 5-ци ще стоят като паметници.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    автомобилен туризъм с деца някак някак не се връзват гранд туризмо са двуврати автомобили в класа на ферари бентли гт континенал ролс ройс врейт мазерати гт почти всичко от порше мерседес ес купе или е купе бмв гран купе 6 или 4 а багажника най много е 2-3 бутикови куфара и портмоне с платинени кредитни карти
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма по-комфортна и по-сигурна семейна кола за дълъг път от една добре оборудвана Е-класа или 5-та серия комби, за който може да си го позволи. По алпийските глокорти е пълно с такива коли, а не с Рендаци и Хюндаи. Друг е въпроса дали няма да ти се свива сърцето когато деца мажат и цапат в кола за 140 бона.
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като се абстрахираме от марки и наблегнем на вида МПС то от собствен опит мога да кажа, че най ,добни за дълъг път и почивка са ВАНовете и комбитата. Всичко извън тези 2 категории е някакъв компромис. Единствено за зимните месеци и планината е добре да сте с 4х4. Обаче истинско, а не паркетни, който да ви окопае в снега и да идва трактор да ви вади. Иначе джиповете не са никак добро нещо за дълъг път. Ако сте повече хора може и с микробус или каравана, но тук нещата опирад да финанси и др.
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е точно пък 5-та серия как го измислиха незная при условие, че в салона е доста тясно, особено мястото на шофьора е с размерите на кола едон клас надолу. И поне да бяхте уточнили, че трябва да е комби, защото в седана ще видите много зор да го натоварите с багажа за цялото семейство. Ако няма деца става, но пак казвам за удобство и дума не може да става. За другите модели няма да говоря, защото с повечето не бих тръгнал на почивка, като знам колко са надеждни и как може да са в сервиза някъде.
  • #3
    11 rate up comment 12 rate down comment
    ko4o ( преди 6 години )
    Прави са хората, като са писали 5-та серия на първо място. Това, че ти нямаш възможност да притежаваш такъв автомобил и критерия ти за нормална кола е дачия логан или рено сеник, е твой проблем. Що се отнася до Крайслер - някой спомня ли си въобще как изглежда който и да е модел на тази марка?! Бмв е друга бира! Тук не говорим за американски варели, колега.
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бмв 5 серия. Абе вие знаете ли колко струва този глокник. Колкото две нормални коли. И колко ще е удобно ако имате три деца. Стига с тези реклами на измислени немски коли. Един Крайслер Пасифика е сто пъти по комфортен и върви колкото м5 но не го споменавате
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    ??? ( преди 6 години )
    Ба си и тъпнята!