IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-добрите модели за автомобилен туризъм

С тези коли ще прекарате по-приятно летния отпуск

Кои са най-добрите модели за автомобилен туризъм

Сезонът на отпуските е в разгара си, като някои хора предпочитат да пътуват с влак, автобус, самолет или дори кораб. Мнозина обаче са привлечени от автомобилния туризъм и това накара британското издание Auto Express да направи класация на колите, които няма да разочароват шофьорите и пътниците при този вид почивка.

Кои са най-добрите модели за автомобилен туризъм

Според експертите на изданието, за дълги и продължителни пътувания най-удобни са седаните BMW 5-Series, Skoda Superb и Tesla Model S. Ако искате да прекарате времето си сред природата със семейството си, най-добре е да се насочите към просторните Citroen Grand C4 Picasso (на снимката), Audi Q7 или Peugeot 3008. А за тези, които ще обикалят града в търсене на забавления, се препоръчват компактните Volkswagen up!, BMW i3 и Hyundai i10.

В тройката на моделите, които могат да се похвалят с най-добра мултимедийна система, се оказаха SEAT Leon, Opel Mokka X и Kia Cee’d. В същото време най-икономични са Peugeot 208, Nissan Micra и Toyota Prius.

Ако ви трябва вместителен автомобил, в който освен пътниците трябва да натоварите домашните любимци и няколко куфара, обърнете внимание на Skoda Superb Estate, Land Rover Discovery и дори FIAT Doblo. А тези, които ще карат повече по тежък терен, трябва да се насочат към Subaru Forester, Skoda Yeti или Dacia Duster.

Снимка: Citroen

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до:Renault Espace ( преди 6 години )
    Мнението под мен е от мен.Пропуснах да се обознача. Сори!
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А за клиренса за който излъга какво ти пък ще кажеш? хайде да приемем, че моето са лъжи или съм попаднал на кофти кола. Ами ти защо лъжеш, че колата ставала за извън асфалтов път? Кажи де! Не се крии. И кой точно двигател те попитах е икономичен? Кажи кой! Единствено дизела, както по-долу споменах, но той изобщо не отговаря за размерите и теглото на тази кола. Единствено бензините са ОК, като мощност, но са доста жадни. Къде е икономичността да кажеш?Карал съм 2.0 170 к.с. и под 12/100 не пада.
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до:Renault Espace ( преди 6 години )
    Какви лъжи ве смешен? Имах Espace 2005 г. 2.2 дци 150 к.с. Кое трябва по-точно да е поддържано на ел. системата, че не се сещам. Кажи, за да знам ти какво си правил там, че да не е занемариш. Хайде да е нещо по двигател и каросерия да се съглася, а това са ел.модули,които не бяха изобщо в ред и никой нищо не можеше да каже защо се случва. Даже и в сервиза на Рено. Понякога се появява проблем, а понякога го няма. А за прегрелия мотор и изкривената глава да ти разправям ли? И това ли ще е лъжа?!
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Renault Espace ( преди 6 години )
    Колега, съчинил си перфектни лъжи. Явно за това ти плащат. Но не можеш да излъжеш човек който е притежавал Рено, защото той много добре знае, че такива проблеми не съществуват, освен ако колата е хептен занемарена и неподържана. Относно новия Еспейс, вигатетелите с които се предлага са с мощност 130, 160, 200 и 225 конски сили. Това е напълно достатъчно и предостатъчно за един ван. А разхода на гориво е реален за разлика от този на германските лъжци. Желая ти хубав ден и не се напъвай много в лъ
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до:Renault Espace ( преди 6 години )
    Представяш ли си какъв екшън е това да си без чистачки и да си тръгнал с цялото семейство и да чакаш дъжда да спре, за да можеш да продължиш? И да гледаш прогнозата за времето, за да тръгваш само по сухо време. Иначе чистачките си работеха, но като завали спираха. Явно от влагата. В сервиза на Рено не откриха проблем. А де?А в жегата да си пуснеш климатроника и да почне да ти духa топло? А? Това само Рено го могат. По бъгав автомобил от Renault Espace НЯМА! Пълна трагедия!!!Никога повече!
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до:Renault Espace ( преди 6 години )
    И за да не бъда голословен ще ти кажа, че съм имал тази кола и освен комфортно возене и много място вътре няма други преимущества. това е една от най-трошливите и ненадеждни коли. Капризни и лакоми двигатели и вечни проблеми с нещо и най-вече с електрониката. Пълна скръб. Много екстри, но половината работят, когато те си искат. Духалките работеха всяка сама за себе си. Поне 2-3 не искаха и се редуваха. Ел. стъклата и те същата работа, а най-готино беше, когато по време на дъжд чистачките спрат.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до:Renault Espace ( преди 6 години )
    Що дрънкаш глупости и лъжеш?Като комфорт съм съгласен, че Renault Espace е отличен автомобил, но говориш за икономичност? За кой точно двигател? Ако е за дизела ОК, но погледна ли той колко струва? Най-ниското ниво почва от 35 000 Евро. Това е за анемичен дизел 1.6 и кола над 1,7 тона. Ако тръгнеш с 5-6 човека и багаж познай как ще изпреварваш тировете? Нещо за голям пътен просвет говориш?! 160 мм е. Кое точно му е голямото? А голямото междуосие направо си плаче за път без асфалт хахаха.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Renault Espace ( преди 6 години )
    Renault Espace e отличен автомобил за дълги пътешествия. Върхов комфорт и много нисък разход на гориво.Освен това колата е с доста голям пътен просвет, така че спокойно може да се движи и по пътища без асфалтова настилка. Но най-голямото преимущество е че последната генерация на Еспейс притежава системата 4 Контрол, която позволява на големия ван да маневрира в градски условия не по-зле от малолитражка.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-добрите автомобили за автотуризъм? Влизаме в офроуд форумите и пишем в търсачките "Експедиционен автомобил" - това са най-добрите, иначе, има ли желание, всичко става. Навремето с Трабантчето комби на един приятел колко път сме ръшнали...
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Щом пак и Тислата сте вкарали в статия и то за продължително пътуване.Няма да чета надолу.