IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan плаща 100 млн. долара заради Takata

Компанията ще гарантира демонтажа на 4.4 милиона дефектни въздушни възглавници

Nissan плаща 100 млн. долара заради Takata

Компанията Nissan ще плати 97.68 млн. долара по споразумение със собственици, засегнати от изтеглянията заради дефектните въздушни възглавници на Takata.

Nissan ще плати 97, 68 млн. долара заради въздушни възглавници на Takata

Според Detroit News, внесеното във вторник във федерален съд в Маями споразумение ще има за цел да гарантира демонтиране и ремонт на 4,4 млн. въздушни възглавници от автомобили на Nissan. Договорът уточнява също, че собствениците на всички засегнати автомобили няма да плащат допълнителни разходи по време на демонтажа и ремонта.

Дефектните възглавници на японския доставчик могат да се надуят с твърде голяма сила, което може да доведе до експлозия и да нарани пътниците. 16 смъртни случая се свързват с този проблем, който предизвика най-голямата сервизна акция в историята и доведе до банкрута на Takata.

През май BMW, Mazda, Subaru и Toyota сключиха сходно споразумение с властите в САЩ, на стойност 553 млн. долара. Очаква се документът за Nissan, внесен във вторник, да бъде подписан от съдия.

Снимка:Nissan

Тагове: nissan takata
0 от 500