IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan плаща 100 млн. долара заради Takata

Компанията ще гарантира демонтажа на 4.4 милиона дефектни въздушни възглавници

Nissan плаща 100 млн. долара заради Takata

Компанията Nissan ще плати 97.68 млн. долара по споразумение със собственици, засегнати от изтеглянията заради дефектните въздушни възглавници на Takata.

Nissan ще плати 97, 68 млн. долара заради въздушни възглавници на Takata

Според Detroit News, внесеното във вторник във федерален съд в Маями споразумение ще има за цел да гарантира демонтиране и ремонт на 4,4 млн. въздушни възглавници от автомобили на Nissan. Договорът уточнява също, че собствениците на всички засегнати автомобили няма да плащат допълнителни разходи по време на демонтажа и ремонта.

Дефектните възглавници на японския доставчик могат да се надуят с твърде голяма сила, което може да доведе до експлозия и да нарани пътниците. 16 смъртни случая се свързват с този проблем, който предизвика най-голямата сервизна акция в историята и доведе до банкрута на Takata.

През май BMW, Mazda, Subaru и Toyota сключиха сходно споразумение с властите в САЩ, на стойност 553 млн. долара. Очаква се документът за Nissan, внесен във вторник, да бъде подписан от съдия.

Снимка:Nissan

Тагове: nissan takata
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еърбеците на Таката при Фолксваген за произведени в немския завод на Таката, с неговата продукция проблеми няма, ама хората си спазват TUV!Жалкото е, че от Тойота и Хонда отричаха в продължение на 10 години за наличие на този проблем в САЩ!Когато става въпрос за човешки живот, няма значение дали става въпрос за японска или немска продукция, важното е качеството да е на ниво! За съжаление обаче, стремежът към все по-големи и големи печалби доведоха до човешки жертви!
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    клиент ( преди 6 години )
    Вярно е, не бият тъпан пред сервиза и хората не знаят. Ама като се обадиш и питаш, хората си вършат работата. Друг въпрос е каква е твоята кола и дали и тя не е с ТАКАТА, защото коли от цял свят са с дефектната възглавница. Включително немските премиуми, американски, италиански и други.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    клиент ( преди 6 години )
    Защото само той е с проблемния патрон или възпламенител не помня как му викат. Няма как да ти постна документа, ама си пише "сервизна акция", после "сменен модул AIR нещо си" и някви номера. Не знам кво се запъваш толкова. Обадих се в сервиза на Нисан, поискаха ми номер на шасито, казаха, че излиза 1 патрон и ходих. Струваше ми само горивото до там. Освен това ми направиха ПЪЛЕН технически преглед с протокол даже!!! Безплатно!!! Не е в гаранция вече колата! :)
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до клиент ( преди 6 години )
    Хайде, сканирай документ!А защо са ти подменили само шофьорския еърбег пък е съвсем друг въпрос...
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    клиент ( преди 6 години )
    До долния.Му6мул, документ ли искаш да ти сканирам? Карай си пробитата барака и не ми обяснявай за обслужването на моята японска кола.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не подменят в България, стига сте лъгали!Колкото до качествата на японските автомобили - нещо не ги карате много много, май за нашите пътища и кофти горива не са толкова приложими и се чупят често!
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    клиент ( преди 6 години )
    Миналата година ми смениха шофьорския еърбег на нисана. Абсолютно безплатно!
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А в България кога?!Някой да е чул в България да подменят еърбеци?! сменят ги разбира се - на чалгаджийките
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Бн ( преди 6 години )
    На мен ми смениха ха Королата от Тойота и двата еърбега Таката.
  • #4
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    У нас собствениците на японски автомобили сменят само масла и филтри.Те друго не пипат по автомобилите си!Колите са жеуезни, бе!!!