IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla трупа загуби и след представянето на Model 3

Само за второто тримесечие на годината компанията е на минус с 401 млн. долара

Tesla трупа загуби и след представянето на Model 3

Пред няколко дни американският производител на електромобили Tesla представи серийната версия на Model 3 и дори предаде първата партида от автомобила на свои клиенти. На пръв поглед изглежда, че нещата за компанията на Илон Мъск се развиват отлично, но се оказва, че това съвсем не е така.

Tesla трупа загуби и след представянето на Model 3

Както съобщава CNBC, само през второто тримесечие на текущата година Tesla е загубила 401 млн. долара. Това явно се очакваше от финансовите експерти, които дори бяха предрекли по-лоши показатели. Те предвиждаха негативният резултат да е 1,82 долара на акция, но в крайна сметка загубата е 1,33 долара на акция.

Що се касае до приходите на Tesla, те са се повишили над 2 пъти в сравнение със същия период на 2016 г. – от 1,3 млрд. на 2,8 млрд. Това също се разминава с предвижданията на икономистите, които очакваха 2,5 млрд. долара. Ръстът е свързан със същественото увеличаване на поръчките за флагманите на марката Model S и Model X.

Цифрите явно не притесняват изпълнителния директор на компанията Илон Мъск, който увери инвеститорите, клиентите, шефовете на марката и автомобилната индустрия, че всичко ще бъде наред и в края на следващата година Tesla ще произвежда по 10 000 коли на седмица. Този показател ще осигури на компания светло финансово бъдеще.

Снимки: Tesla








 

Тагове: tesla motors
0 от 500