IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla трупа загуби и след представянето на Model 3

Само за второто тримесечие на годината компанията е на минус с 401 млн. долара

Tesla трупа загуби и след представянето на Model 3

Пред няколко дни американският производител на електромобили Tesla представи серийната версия на Model 3 и дори предаде първата партида от автомобила на свои клиенти. На пръв поглед изглежда, че нещата за компанията на Илон Мъск се развиват отлично, но се оказва, че това съвсем не е така.

Tesla трупа загуби и след представянето на Model 3

Както съобщава CNBC, само през второто тримесечие на текущата година Tesla е загубила 401 млн. долара. Това явно се очакваше от финансовите експерти, които дори бяха предрекли по-лоши показатели. Те предвиждаха негативният резултат да е 1,82 долара на акция, но в крайна сметка загубата е 1,33 долара на акция.

Що се касае до приходите на Tesla, те са се повишили над 2 пъти в сравнение със същия период на 2016 г. – от 1,3 млрд. на 2,8 млрд. Това също се разминава с предвижданията на икономистите, които очакваха 2,5 млрд. долара. Ръстът е свързан със същественото увеличаване на поръчките за флагманите на марката Model S и Model X.

Цифрите явно не притесняват изпълнителния директор на компанията Илон Мъск, който увери инвеститорите, клиентите, шефовете на марката и автомобилната индустрия, че всичко ще бъде наред и в края на следващата година Tesla ще произвежда по 10 000 коли на седмица. Този показател ще осигури на компания светло финансово бъдеще.

Снимки: Tesla








 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Много яко ускорение,но предпочитам да е съчетано с рев на двигател,иначе кефа е наполовина
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Голямо припадане ще е във заводите.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Честно казано, в разработката на електромобили няма нищо сложно, това го доказаха доста малки компанийки, както и китайски производители,"Нима? Един модел за да мине от хартия в реален такъв са нужни години. Нали се сещаш какви инвестиции са, или може би пък не като гледам какво пишеш. Аеро тунели, оптимизации, тестове за надеждност, краш тест. Подобрения, подобрения и пак подобрения...Излиза от написаното от теб, че и в гаража си мога да прави ел.автомобил. Да ама не!
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    SS ( преди 6 години )
    Няма как да печелят 30 бона чисто от автомобил,дори и да го продадат за 120 хиляди.Наскоро имаше статия която показваше колко е реалната печалба на всяка от компаниите при продаден автомобил и такива цифри уверявам те далеч нямаше.информирайте се по-добре когато боравите с факти и точни числа.Загубите в момента на ТЕСЛА принципно не са никакъв проблем.Първоначалната инвестиция разбира се,че е скъпа,в момента в който поточната им линия заработи на пълен оборот,ще излезнат и на плюс.
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    От догодина и другите компании започват да пускат електроавтомобили, ще му се стъжни на Елончо. До момента Тесляка си е една огромна пирамида, дали някога ще излезе на печалба, че да възвърне десетките милиарди инвестиции е много съмнително...
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Колко ли милиарда още трябва да вложат за да започна да самото производство и да стигнат нивото на Тесла. "Само преоборудването на поточната линия за производство отива към милиард долара
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Въпреки тона на статията, новините са положителни. Компанията се представя значително по-добре от очакванията на анализаторите. Акциите скочиха с 6,2%.
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Какъв балон бре пичове. До 50 години тракащи двигатели ще има само в музеите. АКо фалира Тесла, това означава, че са изпреварили малко времето си. Кой лансира първият таблет в света? Ама като не му е било времето, НР се преееба. Кой създаде първият смартфон в света? Ама като не му е било времето и Нокия се прееба. Кой създаде първият сериен електромобил? Ама ако не му е времето още...
  • #4
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ах нима!? Нали ви казах, да си запишете, че фелита предстои. Те на всеки продаден модел S губеха средно по 7-8 хилади долара, а средната цена на всички продадени модел S е над 120.000 долара, щом при кола струваща 120К долара не можаха да излезнат на печалба какво остава при кола започваща от 35К долара. А разходите за производство не намаляват пропорционално с цената. Сега до 2 години и като дойде и конкуpенцията и съвсем ще го закъсат.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Щяло да им се стъжни,вчера четох ,че петролните компании имат по-висока печалба дори от когато петрола беше 109$,преди 3-4г.Тях не ги мисли,петрола не е само горива ами и това,което носиш на гърба си.А и Путин да се присъедини към Парижкото споразумение за климата,а той не е глупав