IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

Разходът на хиперколата е по-нисък от обявения от производителя

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

Едва ли собствениците на Bugatti Chiron се интересуват колко харчи автомобила им, след като са платили за него милиони долари. Все пак агенцията за защита на околната среда на САЩ (EPA) беше длъжна да провери разхода на гориво на модела и след като го направи, съобщи резултатите.

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

Оказа се, че въпреки нарасналата до 1500 к.с мощност Chiron е по-икономичен от своя предшественик Veyron. Комбинираният разход на гориво, фиксиран при тестовете на EPA, е бил 11 мили на галон гориво, което прави 21,28 л/100 км. Любопитното в случая е, че на интернет-сайта на Bugatti се посочват по-високи стойности – 22,5 л/100 км.

По данни на агенцията, при движение в града Chiron изминава около 9 мили с галон – съответно 26,13 л/100 км. При движение на шосе хиперколата намалява разхода си до 14 мили на галон (16,8 л/100 км).

По този начин Chiron се оказва по-икономичен (ако може да се използва подобно определение за тази кола) от Veyron, но само в градски условия. В извънградски машината парчи повече. Като цяло в смесен цикъл Chiron изминава с миля повече от предшественика си с галон гориво.

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

И двата автомобила са оборудвани с 8,0-литров W16 двигател, който при Chiron развива 1500 к.с. и осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч.

Снимки: Bugatti

0 от 500