IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan вече е най-големият производител в света (ОБНОВЕНА)

За първите 6 месеца от годината алиансът е продал над 5,2 млн. нови коли

Renault-Nissan вече е най-големият производител в света (ОБНОВЕНА)

Алиансът Renault-Nissan стана най-големият автомобилен производител на света, след като за първите 6 месеца от годината е продал  точно 5 268 079 нови автомобила, което е със 7% повече от същия период на миналата година. Това съобщиха от прес-службата на концерна, който изпреварва основните си си съперници Volkswagen Group и Toyota Motors.

Renault-Nissan надмина Volkswagen Group по продажби

Увеличението на показателите на Renault-Nissan се дължи частично на добавянето на продажбите на Mitsubishi Motors, който стана собственост на алианса в края на миналата година. Като цяло позитивна динамика за първото 6-месечие записват моделите Renault Clio, Renault/Dacia Sandero, Renault Captur, Renault/Dacia Duster, Nissan X-Trail, Nissan Sentra, Nissan Qashqai и Nissan Teana. Отлично се представят също Mitsubishi Outlander и Pajero Sport, които са лидери в своите сегменти.

Renault-Nissan надмина Volkswagen Group по продажби

Ръст на продажбите записват и електромобилите на групата, като за полугодието от тях са продадени 481 151 бройки. Този резултат се дължи най-вече на Renault Zoe и Nissan Leaf, на Mitsubishi I-Miev, както и на хибридния Mitsubishi Outlander.

На второ място се нарежда групата Volkswagen, чийто резултат за полугодието е 5 155 900 автомобила. Резултатът на германците е по-нисък с 0,8% от миналата година. Най-силните брандове на концерна са Bentley и Seat, при които има ръст от 30,6 и 15,7% съответно.

Третата позиция е за компанията Toyota с 5 129 000 продажби, като японците записват ръст от 2,7%. Близо до тях се движи и четвъртият в класирането - General Motors, който има резултат от 4 744 000 продажби. Другите два американски производителя - Ford и Fiat-Chrysler, все още не са обявили официално резултатите си.

Далеч назад се нареждат корейският концерн Hyundai-Kia i 2 202 220 реализирани нови автомобили за първите 6 месеца на 2017 г. Спадът тук е със 7,9%. На свой ред групата PSA, в която влизат марките Peugeot, Citroen и DS, записва увеличение с 2,4%, като е продала 1 361 964 нови автомобила.

Снимки: Renault









Снимки: Renault-Nissan



 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #33
    17 rate up comment 4 rate down comment
    ХХХ ( преди 6 години )
    Рено продава повече защото все повече хора спират да робуват на марката и избират практично..това е глобална тенденция. Не казвам че Немските коли са лоши,или Японските, но и цените им не са..а няма нищо вечно..вечеаз също бях на принципа- колата трябва да е Немска. От '96 имах 2 ФВ ,1 бмв, 1 опел и 1 ауди. Не казвам нищо лошо...но преди 2 години се реших и взех Френска(не е рено) за 16 бона ,за същия клас и година на Ауди/бмв трябваше да дам ПОНЕ 25,а имам повече екстри и комфорт.
  • #32
    22 rate up comment 2 rate down comment
    До факта! ( преди 6 години )
    Малко вземи се информирай преди да пишеш такива космически глупости ....Япония била плюнка пред Франция...Япония 126 милиона Франция 66..БВП на Япония е близо 3 пъти Френския. А токио е градът с най висок БВП в света - колкото цяла България ще произведе за 30 години. Бъдещето на Франция са Алжирци, Мароканци...върви в Япония и намери един мюсюлманин..за престъпността се сещаш от предишния пример Все едно каза че Холандия е плюнка в сравнение с България
  • #31
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Точно така е. Рено-Нисан са сдружение, алианс, а не обща фирма, както други.Имаше тук един умник, който непрекъснато твърдеше, че рено е собственик на Нисан. Колкото и пъти да се мъчих да го убедя не и не той си е решил, че е както казва. Хората са му го написали, но той пак си знае неговото. Както и да е кефят ме как са успели да го направят и успяват най-важното. Не се надуват, не парадират, както немските компании, а просто си вършат работата успешно.
  • #30
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    RenaultNissan Alliance is a Franco-Japanese strategic partnership between automobile manufacturers Renault, based in Paris, France, and Nissan, based in Yokohama, Japan, which together sell more than 1 in 10 cars worldwide.[2] The companies, which have been strategic partners since 1999, have nearly 450,000 employees and control nine major brands: Nissan, Renault, Infiniti, Renault Samsung Motors, Dacia, Datsun, Venucia, Lada[3] and Mitsubishi.
  • #29
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само че това е АЛИАНС(СДРУЖЕНИЕ) между 2 фирми Рено и Нисан с общ мениджмънт на двете и консолидирани разходи. ВАГ са една фирма и Тойота са една фирма.
  • #28
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Иван ( преди 6 години )
    Имам нов Кашкай от септември. Колата си е супер и много практична! Подкрепям коментара по-долу за новата кола. Това е втората ми чисто нова кола за последните 6 години и няма нищо по-хубаво от новата кола. От 6 години не съм стъпвал в сервиз за ремонт. И не 5 годишен премиум не е по-добре от чисто нов среден клас.
  • #27
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    точно напротив. щом има чужди войски значи са зависими и то много. има си дори термин за това и той е окупирана територия. в това число сме и ние. окупирани сме защото имаме американски бази на наша територия. забележи американски а не на нато. не е едно и също да зпаеш.
  • #26
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Renault ( преди 6 години )
    Преди 2 месеца се здобих с новото Clio Grandtour, базовия модел 75к.с., за 22 000лв. мога да ви кажа, че колата е много добра има си всичко необходимо, забравете за 10 годишните ''премиуми'' дето са постоянно в сервиза. По голям кеф от нов автомобил, макар и базов няма.
  • #25
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Психиатър ( преди 6 години )
    А сега уврежданията причинени от купуване/каране на рено особено ще се изострят!Което вече се доказва от някои писания тук.
  • #24
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кой на каго е васал не зная но зная че в германия има над 40 американски бази с над 35 000 американски военослужещи в тяхруснаците се изтеглиха от източна германия с уговорката краварите да направят същото а колко си изпълняват обещанията се вижда. германският канцлер преди да стъпи в длъжност подписва декларация за лоялност към хамериканската държава. след всв златния резерв на германия се намира във федералния резерв на сащ. така че не ми говори изобщо за зависимост и независимост.