IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan вече е най-големият производител в света (ОБНОВЕНА)

За първите 6 месеца от годината алиансът е продал над 5,2 млн. нови коли

Renault-Nissan вече е най-големият производител в света (ОБНОВЕНА)

Алиансът Renault-Nissan стана най-големият автомобилен производител на света, след като за първите 6 месеца от годината е продал  точно 5 268 079 нови автомобила, което е със 7% повече от същия период на миналата година. Това съобщиха от прес-службата на концерна, който изпреварва основните си си съперници Volkswagen Group и Toyota Motors.

Renault-Nissan надмина Volkswagen Group по продажби

Увеличението на показателите на Renault-Nissan се дължи частично на добавянето на продажбите на Mitsubishi Motors, който стана собственост на алианса в края на миналата година. Като цяло позитивна динамика за първото 6-месечие записват моделите Renault Clio, Renault/Dacia Sandero, Renault Captur, Renault/Dacia Duster, Nissan X-Trail, Nissan Sentra, Nissan Qashqai и Nissan Teana. Отлично се представят също Mitsubishi Outlander и Pajero Sport, които са лидери в своите сегменти.

Renault-Nissan надмина Volkswagen Group по продажби

Ръст на продажбите записват и електромобилите на групата, като за полугодието от тях са продадени 481 151 бройки. Този резултат се дължи най-вече на Renault Zoe и Nissan Leaf, на Mitsubishi I-Miev, както и на хибридния Mitsubishi Outlander.

На второ място се нарежда групата Volkswagen, чийто резултат за полугодието е 5 155 900 автомобила. Резултатът на германците е по-нисък с 0,8% от миналата година. Най-силните брандове на концерна са Bentley и Seat, при които има ръст от 30,6 и 15,7% съответно.

Третата позиция е за компанията Toyota с 5 129 000 продажби, като японците записват ръст от 2,7%. Близо до тях се движи и четвъртият в класирането - General Motors, който има резултат от 4 744 000 продажби. Другите два американски производителя - Ford и Fiat-Chrysler, все още не са обявили официално резултатите си.

Далеч назад се нареждат корейският концерн Hyundai-Kia i 2 202 220 реализирани нови автомобили за първите 6 месеца на 2017 г. Спадът тук е със 7,9%. На свой ред групата PSA, в която влизат марките Peugeot, Citroen и DS, записва увеличение с 2,4%, като е продала 1 361 964 нови автомобила.

Снимки: Renault









Снимки: Renault-Nissan



 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #43
    10 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Талисман не е по-скъп от Пасат. По-евтин е. Отделно Рено правят много добри отстъпки (може и ФВ да правят не съм запознат). По-важното е друго. Купето на Талисман е много по-комфортно от това на Пасат. Няма база за сравнение просто. За дизайна да не говорим. Предимството на Пасат е че се предлага с по-богата гама двигатели. Относно обезценяването, с нарастването на производството на нови коли и новите технологии и задвижвания, цените на старите ще рухнат. Ще стане като с телефоните ...
  • #42
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    в момента в Южна корея е пълно с талисмани по улицата. продават се под марката рено-самсунг модела е СМ6
  • #41
    7 rate up comment 3 rate down comment
    ХХХ ( преди 6 години )
    Сериозно ли.не съм гледал цени за нови.Нова кола няма да си взема,нека някой друг да плати обезценяването. Талисман бих взел на 4 години тогава гаранция ще е по евтин от пасат.
  • #40
    3 rate up comment 8 rate down comment
    До ХХХ ( преди 6 години )
    Да бреЯ виж цената на Талисман, че е дори и над тази на Пасат. Бях решил да си взимам, но май няма да е този път...Малко са се поуляли
  • #39
    9 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    много по-добре щеше да бъде да се състезават за качество, а не за количество...
  • #38
    6 rate up comment 5 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Рено е номер 1 подражавайки на това , което GM правеше преди около 100 години . И GM беше на върха в продължение на 77 години . Да видим Рено ...Успех !
  • #37
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Рено израснаха доста.
  • #36
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рено държи 43% от акциите на Нисан което няма нищо общо с това че са сдружение.
  • #35
    7 rate up comment 8 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Като национална гордост , французите парадират за три неща - секс , вино и сирене ! Останалото е посредствено .
  • #34
    17 rate up comment 2 rate down comment
    ХХХ ( преди 6 години )
    Сега след вече повече от 2 години мога да кажа че не съжалявам. Опасявах се че ще имам повече проблеми, но изобщо не е така.колата си служи добре а се кара всеки ден само градско. Не казвам че вече никога няма да взема Германска машина, но понякога ако човек не робува само на емблемата може да си спести доста пари,