IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Великобритания забранява бензина и дизела през 2040 г.

Още след 3 години властите могат да въведат по-високи данъци на някои автомобили

Великобритания забранява бензина и дизела през 2040 г.

Великобритания ще забрани продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели от 2040 г., като плановете предвиждат за 10-годишен период всички коли с такива мотори да бъдат извадени от употреба, обяви министърът на околната среда Майкъл Гоув.

Великобритания забранява бензина и дизела през 2040 г.

Правителството на страната ще предостави на местните власти сумата от 200 млн. паунда, които ще бъдат похарчени за ограничаване на използването на дизелови автомобил в кратки срокове. Целта на проекта не е да се забрани на влизането на такива превозни средства в големите градове, а да се намали като цяло тяхното използване.

С решението си да се откаже от използването на автомобили с бензинови и дизелови двигатели Великобритания последва редица други европейски държави, които по-рано обявиха подобни мерки. Според представители на екологични организации обаче, вече е твърде късно и на природата са нанесени сериозни щети.

Въпреки това в страната взимат сериозни мерки за намаляване на вредните емисии от автомобилите. Един от проектите предвижда от 2020 г. властите в най-замърсените райони да наложат по-високи данъци на собствениците на превозни средства с дизелови двигатели. Като цяло правителството ще вложи около 800 млн. паунда в безпилотни автомобили, както и в превозни средства с нулеви вредни емисии.

Снимка: AutoExpress

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    МИСЛЕЩ!!! Лондон не е Англия.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мхм ( преди 6 години )
    Кой пък си мисли, че работещият европеец ще налива още 20 години торби с пари за експлоатацията на петролен автомобил, щом на пазара се появят аналози с пробег 300-400 км, с по 10-12 години гаранция на батерията и бързи зарядки по всички бензиностанции? 2025 ще видите за какво иде реч :)2040-та е чиста формалност :)
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Типична английска гледка на пътя(на снимката).Само скрап.Да бяха се погрижили хората да могат да си купуват по-често чисто нови бензинови коли и сега нямаше да има такава истерия.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    проф. Ан ( преди 6 години )
    Тия ако се гласат да експортират милиони бангии към Дупница, ни чака баааси друсането. Лепиларите ще дишат по-таферен окис от тия без противогас!
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    dw ( преди 6 години )
    до 2040 я камилата, я камиларя...не е съвсем ясно как ще се приложи това за милиони потребители.. нещо недомислено като брексита.. юруш а после опаа то не става така лесно.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дано! ( преди 6 години )
    Дано!!! Дано им се случи всичко,което сами са си пожелали тези английски ***!
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    L. ( преди 6 години )
    В случая ситуацията малко е - Внимавай какво си пожелаваш.
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупости!А въздухът кога ще го забранят?
  • #3
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    През 2040 година Англия Великобритания няма да съществува!Виж - Арабистан, да!Нормално е да забраняват дизела и бензина - все пак ще се придвижват с камили!
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Значи да си събирам багажа за Бг,субаруто не го оставям