IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя силен електрически модел

Продажбите му трябва да започнат през 2022 г.

Toyota подготвя силен електрически модел

Инженерите на Toyota работят по нов електрически модел, при който ще се използва нов тип батерия, която ще осигурява по-голям пробег и ще се зарежда по-бързо. Японската преса прогнозира, че този модел, изграден върху напълно нова платформа, ще се появи на пазара през 2022 г.

Toyota силен електрически модел

Новият електромобил ще получи солидни батерии, които според вестник Chunichi Shimbun, ще се зарежат за броени минути. Изданието не цитира източници от Toyota, но прави сравнението с литиево-йонните батерии, които имат нужда от 20-30 минути, за да бъдат заредени с т.нар фаст чарджъри, а пробегът им достига 300-400 километра.

Една от преките цели пред Toyota е компанията да догони лидерите при електромобилите Tesla и Nissan, тъй като тези модели стават все по-популярни. Миналата година Toyota обяви, че създава специално свое подразделение, което ще се занимава с електромобили с голям пробег. Негов шеф е големият бос на компанията Акио Тойода.

Марката планира да стартира масово производство на електромобили през 2019 г. в Китай.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    То и сега има такива батерии -solid-state батерии. Проблемът е само високата цена. Иначе това е бъдещето на батериите. Имат три пъти по-голяма енергийна плътност, зареждат се по-бързо, използват натрий вместо литий, не се палят при удар и при каквито и да било обстоятелства, защото нямат течен електролит. Това означава, че при запазването на теглото на Тесла модел S, тя ще може да изминава 1500 км с едно зареждане, може да й се монтират още по-мощни двигатели, за да ускорява за под две секунди, а при достатъчно мощно зарядно, ще е възможно да се зарежда по-бързо от автомобил с ДВГ, за изминаване на едни и същи километри.
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    ФАКТИТехнологии25 Юли, 2017 16:494 33129Toyota разработва батерия, която се зарежда за минути Георги Касабов Електромобил с нов тип батерия, за чието зареждане са необходими няколко минути, ще попълни гамата на Toyota през 2022 г. Електромоторите на колата ще се захранват от твърдотелни, а не от йон-литиеви акумулатори, както в момента, съобщава японското издание Chunichi Shimbun.От Toyota отказват да коментират информацията, но потвърждават, че инженерите им действително работят над батерия от нов тип, която трябва да влезе в серийно производство през 2022-ра.Неотдавна стана ясно, че в гамата на Toyota ще се появи цяла моделна линия електромобили, построени на изцяло нова платформа. Първият
  • #7
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно са направили пробив в батериите и са направили съвсем нова, която ще изненада всички. Пише с много по-голям пробег и се зарежда за минути. Такава все още няма известна и направена работеща, но явно японците за пореден път ще изненадат света. Не искат да е пускат толкова рано, защото всички останали са мнооого назад. Също, както беше навремето с CD-ROM. Сони ги измисля, а другите им плащат да не ги пуснат на пазара, защото бизнеса с току-що изнамерените аудио касети ще умре. Така и сега.
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредният гениален коментар - да сравнява Тесла с интернет, а бе откъде ви намират такива бе???
  • #5
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    И за 1 мин да се зареждат пак няма да си купя тея недоразумения човешки,само ако ми го подарят или имам възможност да го купя тогава,втора ръка НИКОГА!!!
  • #4
    26 rate up comment 2 rate down comment
    lowrage ( преди 6 години )
    Доста известни хора като навлиза интернета смятат ,че ще отшуми до няколко години. Не знам за балоните ама Теслите си пръскат ,хората си ги карат ,а форумните мишки драскат!
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Даден оборот няма отношение към печалбата. Може и по 1 мил да продаваш по 50к парчето и пак да фалираш
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ясно, най-късно 2022 балона Тесла ще се пукне, аз си мисля, обаче че ще е по-скоро най-късно 2020.
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Крайно време беше ама 2022 далеч ми се вижда до тогава тесла ще имат 5 гигафабрики