IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford закрива B-Max заради липса на интерес

Мястото на минивана ще заеме кросоувърът EcoSport

Ford закрива B-Max заради липса на интерес

Компанията Ford обяви официално, че през септември нейният завод в Крайова (Рум) спира производството на компактния миниван B-Max, предназначен за европейския пазар.

Ford закрива B-Max заради липса на интерес

Моделът отива в историята заради слабия интерес. Вместо него предприятието в румънския град ще произвежда компактния кросоувър EcoSport за Европа. Заради пускането на новия модел Ford отваря нови 500 работни места в завода и така общият брой на служителите ще достигне 1700 души.

Ford закрива B-Max заради липса на интерес

Компактният ван Ford B-Max дебютира през 2012 г., като се произвежда само в Румъния. Моделът е с дължина от 4077 мм, а разстоянието между двете оси достига 2489 мм. Той се предлага с бензинови мотори 1,0 EcoBoost (100, 125 или 140 к.с.), 1.4 (90 к.с.) и 1.6 (105 к.с.). Дизелите са 1,5-литрови със 75 и 95 к.с.

Ford закрива B-Max заради липса на интерес

Заради началато на производството на EcoSport в Румъния Ford ще инвестира 200 млн. евро в завода си в Крайова. Засега продаваният в Европа кросоувър се сглобява в Индия.

Снимки: Ford

Тагове: ford b-max ford rcosport
0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    на селките бекове по наще земи много им бърка отзад Форд, понеже за по-малко пари човек получава повече кола отколкото от любимите им фв!Както писаха по-долу - първо да закрият фв, доста по-безсмислена марка е от форд! и МНОГО ЧУПЛИВА - ТОВА ДЕБИТОМЕРИ, ВОДНИ ПОМПИ ТА ЧАК ДО ВАЛОВЕ, ВЕРИГИ ЗА НИЩО ГИ НЯМАТ ОТ ТАЯ СМЕШНА ФИРМА
  • #4
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първо ФВ! :)
  • #3
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И целия Форд да го закрият, няма да липсва на никой.
  • #2
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Пецата ( преди 6 години )
    Ford ce закрива, заради липса на интерес.
  • #1
    24 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ето на в Румъния го правят. В Сърбия Фиат, в Турция почти всички правят, а нас ни заобикалят, като крастави. Дали всичко това не е свързано с мутрата, която ни управлява #-ти мандат? Дали навън не виждат крупцията и беззаконието у нас и заради това да ни отбягват? Нали плосък данък въведоха, за да привличат инвестиции, а то не било за това, а за да могат богатите да станат още по-богати, а бедните още по-бедни. До кога ще търпим мутренското ГРОБаджийско упровление на ибpика на Ердоган.