IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW категорично отрече за картел

Дизеловите ни двигатели отговарят напълно на всички изисквания, настоява компанията

BMW категорично отрече за картел

В обръщение до медиите групата BMW категорично отхвърли обвиненията в картелни договорки с останалите германски производители и в преувеличаване на ефекта от системите за пречистване на отработилите газове.

BMW категорично отрече за картел
Според BMW системата за добавяне на AdBlue в комбинация с катализатора е напълно достатъчна, за да отговарят дизеловите й двигатели на нормите. Разговорите с други производители за нея били свързани само с инфраструктурата за зареждане.

Авторитетното Der Spiegel писа миналия петък, че BMW, Audi, Volkswagen и Porsche може да са договаряли помежду си и цените, и дизайна на пречистващите системи за дизеловите двигатели. Ден по-късно Еврокомисията потвърди, че антимонополните й органи проучват случая.

"Автомобилите на BMW Group не са манипулирани и напълно съответстват на законовите изисквания", се казва в заявлението на компанията. Според едно от обвиненията дизеловите двигатели на BMW не осигурявали достатъчно пречистване на отработилите газове, понеже резервоарите с разтвор на урея (т. нар. AdBlue) били твърде малки. Според компанията обаче при нейните дизели системата за добавяне на AdBlue е комбинирана с каталитични конвертори, което намалява в достатъчна степен отделяните азотни съединения и напълно покрива изискванията на Euro 6.

От BMW потвърджават разговори с други производители за системата AdBlue, но настояват, че те се отнасяли единствено до развиването на инфраструктурата за зареждането й из цяла Европа.
 

Тагове: bmw audi volkswagen porsche adblue
0 от 500
  • #2
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде, хайде не са се договаряли, ама някой друг път. Тези лъжат повече от нашите високоалкохолни напитки с 3 букви. Немец вече е символ на измамник, мошеник и лъжец. Нееднократно го доказват. Всички го знаят, но те продължават да ни го напомнят всекидневно. Ако се разровят из др,гите им производства съм сигурен, че ще изкочат също интересни неща. Особено производството им на храни. Хранителната им индустрия е не по-малка мафия т автомобилната. В немската преса и там гърмят скандали.
  • #1
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Смгл. ( преди 6 години )
    Хах, това да не е ФВ!