IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi прибира 850 000 дизелови коли в сервизите си

Проблемът е с програмата, контролираща нивата на вредни емисии

Audi прибира 850 000 дизелови коли в сервизите си

Компанията Audi обяви мащабна акция, която ще засегне 850 000 автомобила с дизелови двигатели. По-голямата част са продадени на територията на Европа, но има и машини от други континенти, съобщиха от прес-службата на германския производител.

Audi прибира 850 000 дизелови коли в сервизите си

Сервизната акция е свързана с притеснението, изразено от немските власти, заради високите нива на вредни вещества във въздуха. Заради това в страната вече се все по-усилено се обсъжда идеята за забрана на автомобили, чиито двигатели не покриват приетите норми.

В сервизите на Audi ще бъдат прибрани машини с дизелови V6 и V8 мотори, отговарящи на стандартите Euro-5 и Euro-6. Според данни на изданието Automotive News, акцията ще засегне и модели на други марки, собственост на концерна Volkswagen. Това обаче ще бъде обявено на по-късен етап.

На автомобилите ще бъде обновена софтуерната програма, контролираща нивата на вредните емисии в атмосферата. Ремонтът ще бъде изцяло са сметка на компанията-производител, обявиха от Audi.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а какво правят другите форд, опел пежо , рено ?техните дизели са още по зле като вредни емисии ?
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В рамките на няколко дена Mercedes, BMW, а сега и Audi обявяват изтегляне на дизелови автомобили. Май Меркел им се е поскарала по телефона, ама скришом.
  • #1
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е каква новина е това? Новина ще да покажете кой производител НЕ прибира автомобили за оправяне на емисиите.