IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi прибира 850 000 дизелови коли в сервизите си

Проблемът е с програмата, контролираща нивата на вредни емисии

Audi прибира 850 000 дизелови коли в сервизите си

Компанията Audi обяви мащабна акция, която ще засегне 850 000 автомобила с дизелови двигатели. По-голямата част са продадени на територията на Европа, но има и машини от други континенти, съобщиха от прес-службата на германския производител.

Audi прибира 850 000 дизелови коли в сервизите си

Сервизната акция е свързана с притеснението, изразено от немските власти, заради високите нива на вредни вещества във въздуха. Заради това в страната вече се все по-усилено се обсъжда идеята за забрана на автомобили, чиито двигатели не покриват приетите норми.

В сервизите на Audi ще бъдат прибрани машини с дизелови V6 и V8 мотори, отговарящи на стандартите Euro-5 и Euro-6. Според данни на изданието Automotive News, акцията ще засегне и модели на други марки, собственост на концерна Volkswagen. Това обаче ще бъде обявено на по-късен етап.

На автомобилите ще бъде обновена софтуерната програма, контролираща нивата на вредните емисии в атмосферата. Ремонтът ще бъде изцяло са сметка на компанията-производител, обявиха от Audi.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Доктора ( преди 6 години )
    ..А Дошката кога ще го приберат ..в заведение за принудително въдворяване..кога ще спре да бълва вредни за мисленето емисии.. ?
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едно допълненине - VAG собствениците не агонизират, те VAG-онизират.
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прибират аудитата за малка сервизна акция - трябвало да им се сменят двигателите, скоростните кутии, купетата, окачването, ел. уредбата и още някои дреболии.
  • #10
    8 rate up comment 6 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Високите продажби на европейски дизелови автомобили се дължи на измама.Затова трябва да бъдат спрени колите който не отговарят на нормите и производителите да платя данъците за завишени нива на замърсяване.Парите трябва да се използват за здравеопазване и по точно за превенция.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    До до Облечен фаджияИзмамническият софтуер и лъжемаркетинга също!
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спокойнооооо същите тия фенчета на VAG, ще платят накрая сметката в сервизите им. Винаги са го правили и ще продължават да го правят. Било чрез още повече дефекти, било то чрез още по-гадна и калпава пластмаса и сглобка.
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прах в очите, те като махнат софтуера значи няма да отговарят на нормите, защото доказано бълват повече сажди във въздуха. Ама нали там да направим нещо да замажем очите на хората.Без хардуерни промени няма как да направят двигател не отговарящ на ЕВРО 5 или 6 да влезе в нормите, сеш се?Немски мизерии за баламурници.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "форд, опел пежо , рено ?техните дизели са още по зле като вредни емисии ?" Еййй така сте се пренавили с тия 15 годишни талиги на Авди, че веднага мислите че средния клас са по-зле, е да ама не :) Те ползват 1.6 до максимум 2000 кубика, скоро и премиумите ще станат или хибриди или с миксери 1.6 дизел хахахаха не знам как ще си удължавате *** после
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Злобата и завистта не са хубави неща...
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Кажи му ВАГ и го остави да агонизара.