IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-велики двигателя на BMW

От култов 4-цилиндров мотор с десетки успехи на пистата, до гигантски V12, който никога не е монтиран в BMW

Със сигурност сте чували запалени автомобилни фенове да разговарят разгорещено помежду си, използвайки странни комбинации от букви и цифри. Голяма е вероятността тези хора да обсъждат двигателите на любимата си марка, използвайки техните заводски обозначения. Колко луд трябва да си, за да помниш всички тези кодове? Достатъчно. В тази връзка, долният списък е препълнен с такива кодове. Представяме ви десетте най-добри двигателя на BMW според германския фенклуб на BMW. В първата част е кодът на двигателя, посредата е конкретният модел, в който се вгражда, а накрая е неговата мощност.
Съгласни ли сте с германските фенове на BMW? Смятате ли, че и други агрегати имат място в Топ 10? Споделете ни в коментарите.


10-те най-велики двигателя на BMW (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    36 rate up comment 21 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    От Honda обаче така и не посмели да обещаят, че агрегатът ще успее да покрие норматива, заложен от McLaren, а именно 550 к.с.ГЛУПОСТИ!Хонда не са искали да харчат пари за разработката на двигател, който ще бъде в такава малка серия иначе техния мотор e трябвало да бъде 4.5 550к.с.BMW не могли да изкарат толкова коне от 4.5 и го направили 6.1 но с 36кг по-тежък от заданието на McLaren.
  • #1
    27 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този двигател произхожда от S85 V10, но има само 8 цилиндъра и 4.0 литра работен обем. Въпреки това, двигателят споделя голяма част от характера си с по-големия мотор, а в това число и червената зона на 9000 об/минЗащо силно ме съмнява да достига 9000 об/мин?