IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Двигателят от Panamera ще се използва и от Bentley

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Audi ще разчита на Porsche при избора на двигатели за новите S8 и S8 Plus – спортните деривати на лимузината A8.

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Сегашните S8 и S8 Plus са към края на жизнения си път и се задвижват от 4-литров V8 мотор с два турбокомпресора, като двигателят е в два варианта на мощност 520 и 605 конски сили.

Наследникът на този мотор ще е със същия работен обем, същия брой цилиндри и пак с два турбокомпресора. Разликата е, че новият двигател ще идва от Porsche.

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Германската марка разработи нов V8 с два турбокомпресора за новия Panamera, който беше лансиран миналата година, а моторът е достъпен за компаниите под шапката на Volkswagen Group и вече е сигурно, че ще се появи и в новия Bentley Continental GT.

На борда на Panamera Turbo новият двигател има мощност 550 конски сили и с него спортният седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Но за Audi S8 се очаква, че мощността на двигателя ще е 537 конски сили, като това ще е достатъчно за резултат от около 4 секунди в спринта от 0 до 100 км/ч, както и за максимална скорост около 300 км/ч.

0 от 500