IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-бърза от Ferrari: китайска електричка вдигна 378 км/ч

Бъдещият върхов модел на Lucid Air ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди

По-бърза от Ferrari: китайска електричка вдигна 378 км/ч

Подготвяният за пазарен дебют Lucid Air успя да развие 378 км/ч по време на пистови изпитания. Базираната в Калифорния китайска компания за електромобили ще започне да продава своя конкурент на Tesla Model S догодина.



Стартовата цена също бе обявена - 52 500 долара за базовия модел. Той ще предлага 400 конски сили максимална мощност и 380 километра обхват с едно зареждане на батериите.

Рекордната скорост обаче е постигната не с него, а с върховия модел с два електромотора, при който мощността е вече 986 коня. Той обещава 2.5 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч - точно колкото Tesla Model S P100D.

По-бърза от Ferrari: китайска електричка вдигна 378 км/ч

Тук максималният обсег е вече 640 км благодарение на новаторските батерии, разработени от Lucid в тандем със Samsung.

Китайците залагат също на разнообразни електронни асистенти. Air ще се появи на пазара, оборудван с всички компоненти за автономно управление - камери, радари и пр. - и с възможност за софтуерни ъпдейти, така че постепенно да стане наистина самоуправляем.

По-бърза от Ferrari: китайска електричка вдигна 378 км/ч

Като размери Air отстъпва на Mercedes S-class и BMW Серия 7, но благодарение на умело разположените електромотори всъщност предлага същото вътрешно пространство.

По-бърза от Ferrari: китайска електричка вдигна 378 км/ч
 
 

Тагове: tesla ferrari lucid lucid air
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Това ще понеже и себестойността на S и Х и ще повиши печалбата им."Преди да се повиши печалбата трябва да я има. Тъй като нея в момента я няма а и не виждам някога да се появи. А конК*Рентите вече им дишат във врата. Нисан Лийф са продали в САЩ два пъти повече коли от Тесла и то без гигафабрики и т.н. ПР буламач, догодина или по-догодина като дойдат и другите кво ще се случи с Тесла!? Пак казвам запиши си на едно листче и си го прочети след 3 години.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла не успяха при скъпите си моделите S и X да минат на печалба, а пък щели с модел 3 да правят печалби. А бе май тук никой не е чувал, че 80% от печалбите на автомобилните концерни правят 20% от топ сегмента. Щом от топ сегмента си Тесла не минаха на печалба, чакай да минат от масовите коли - абсурд! Да не говорим, че конКYРенцията идва. До 2-3 години Тесла ще са фалирали или купени от някой. Запишете си го на листче и си го пазете!
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Силата на Тесла било производството на батерии, моля долният да се информира, че Тесла използва батерии на Панасоник и да не пише подобни глупости, че ще му се смеят хората на запад от Калотина.
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След Волво, още един китайски пирон лети към балона Тесла, скоро тръгват и немските пирони от БМВ, Мерцедес, Ауди и Порше. Нещо не видях статия, че БМВ и ГМ отново са по скъпи от Тесла, що така!?
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само аз ли забелязвам, че "интериора" е доста променен спрямо снимката на модела долу?
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Фарадей ( преди 6 години )
    Кога ше фалират?