IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

Вижте резултата от фаталната за мотора грешка

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

Въпреки че автомобилните двигатели се правят от излят чугун, стомана или алуминий, те могат да бъдат изключително чупливи понякога. В своята същност автомобилният двигател най-просто казано представлява помпа за въздух с хиляди малки експлозии, които се случват в нея всяка минута. Именно заради това, в един мотор едно от най-важните неща е да се контролират флуидите: вода за охлаждането, масло за смазването и бензин за запалването.

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

За съжаление, собственикът на нова MINI е объркал всичко, в опитите си да сервизира автомобила си, наливайки течност за чистачки в двигателя, вместо в предвиденото за това казанче.

Разбира се, двигателят отказал да работи скоро след това, а механиците били удивени от видяното впоследствие. При демонтирането на капака на клапаните те открили лепкава и гъста субстанция, покриваща всеки един компонент от цилиндровата глава.

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

При свалянето на картера, гледката не била по-различна, защото въпросното „желе“ било завзело и долната част на мотора. Според информацията от източника – френската Facebook група Club BMW Région Centre – собственикът на колата е налял цели 5 литра течност за чистачки в двигателя. След това колата е била в движение в продължение на около 10 минути, което е позволило течността да проникне във всяка галерия и магистрала в блока и цилиндровата глава на двигателя. И резултатът е това – огромна лепкава маса, която унищожила двигателя.

Какво точно се е случило може би само химик ще може да обясни, но за нас лаиците е сигурно, че някоя от съставките на течността за чистачки е реагирала на маслото в двигателя, което е довело до превръщането на всичко това в гъстото желе. Не правете това вкъщи. 

Снимки: Club BMW Région Centre

 

Тагове: mini
0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "100% или ако не е, то е някой от третия пол с евроатлантически ценности.То и марката го показва. Мини се кара само от жени или такива, които са на отсрещния тпотоар" - лъха на мухъл и компекси от теб, ***. Карай ладата и по-тихо другия път
  • #4
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Енчо, сменяй дилъра момче! Много си зле! Вземи измисли, някоя по-интересна преказка, че тази много на к,хо дрънка, почти, като главата ти!
  • #3
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    Аз не бих бил толкова смел и категоричен в предположенията си. Че да не ви изненада истината... неприятно. Имам един приятел - голям фен на колите. Много разбира, голям шифьор, пич, та дрънка - мацки, купони и т.н. Върл фен на Мерцедес - вероятно главно защото аз не съм им фен, но както и да е. Знае им моторите, мощности, екстри и т.н. Голем специалист изобщо... И преди два месеца зареди пълен резервоар бензин в дизеловата Е класа на една приятелка... И впоследствие плати 1000 лв. за ремонта.
  • #2
    37 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз залагам на жена! 100% или ако не е, то е някой от третия пол с евроатлантически ценности.То и марката го показва. Мини се кара само от жени или такива, които са на отсрещния тпотоар.
  • #1
    31 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да се хванем ли на бас че собственика е женски