IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

Вижте резултата от фаталната за мотора грешка

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

Въпреки че автомобилните двигатели се правят от излят чугун, стомана или алуминий, те могат да бъдат изключително чупливи понякога. В своята същност автомобилният двигател най-просто казано представлява помпа за въздух с хиляди малки експлозии, които се случват в нея всяка минута. Именно заради това, в един мотор едно от най-важните неща е да се контролират флуидите: вода за охлаждането, масло за смазването и бензин за запалването.

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

За съжаление, собственикът на нова MINI е объркал всичко, в опитите си да сервизира автомобила си, наливайки течност за чистачки в двигателя, вместо в предвиденото за това казанче.

Разбира се, двигателят отказал да работи скоро след това, а механиците били удивени от видяното впоследствие. При демонтирането на капака на клапаните те открили лепкава и гъста субстанция, покриваща всеки един компонент от цилиндровата глава.

Течност за чистачки в двигателя? Не правете това вкъщи!

При свалянето на картера, гледката не била по-различна, защото въпросното „желе“ било завзело и долната част на мотора. Според информацията от източника – френската Facebook група Club BMW Région Centre – собственикът на колата е налял цели 5 литра течност за чистачки в двигателя. След това колата е била в движение в продължение на около 10 минути, което е позволило течността да проникне във всяка галерия и магистрала в блока и цилиндровата глава на двигателя. И резултатът е това – огромна лепкава маса, която унищожила двигателя.

Какво точно се е случило може би само химик ще може да обясни, но за нас лаиците е сигурно, че някоя от съставките на течността за чистачки е реагирала на маслото в двигателя, което е довело до превръщането на всичко това в гъстото желе. Не правете това вкъщи. 

Снимки: Club BMW Région Centre

 

Тагове: mini
0 от 500
  • #15
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щото сте много кадърни жените в мъжките работи, затова жените-професионални шофьори са под 5% а в авиацията - пилотите-жени са под 2% щото ги умеете нещатата! Виж, за стюардеси сте си баш на мястото! Айде вска жаба да си знае гьола, А!!!
  • #14
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    има хиляди клипове в тубата с изпълненията на жени-шофьори! Оставаш безмълвен след като погледаш изпълненията им, и се чудиш как е възможно някой да е толкова некадърен! Еми толкова си могат!
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    жените са рядко некадърни и неадекватни шофьори, как пък само на тях им се случва да объркат *** на газта със спирачката!!! За паркиране да не говорим!
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "ама сериозните ПТП-та са си дело предимно на мъже" предимно големи мъже с мъжки коли, каращи адски мъжествено. Айде колеги таксиджии, чакам още всеки да си напише какъв модел и от коя година кара. Вместо това църкате за м0дератори :DDDDD
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бухахахаха, и един мармот завива шоколада в станиол
  • #10
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Реалист ( преди 6 години )
    Жените са много по-сигурни и добри шофьори от мъжете!Статистиката го показва...Да, жената може да счупи огледалото или одраска бронята, докато паркира, ама сериозните ПТП-та са си дело предимно на мъже...
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всяка друга марка, освен мини!!!
  • #8
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквото може да причини една жена на кола, никой мъж не може да го направи, поне не и нормален мъж!
  • #7
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно мъжкарите какви коли карате :DDD (ама колата в гаража, не в мечтите) ?
  • #6
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Бай дизел ( преди 6 години )
    Да разбирам ли, че един от четящите тук е от другата страна? Защото се заяждате с правилно написаното, че или жена, или ... мек?Мда...