IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция забранява бензина и дизела от 2040 г.

Властите въвеждат субсидии за купуването на електромобил

Франция забранява бензина и дизела от 2040 г.

Франция ще забрани използването на бензинови и дизелови автомобили на своята територия от 2040 г. , обяви министърът на екологията на страната Николас Юло, цитиран от Autocar. Решението е част от реформите, обявени от новния президент Емануел Макрон, който има амбиции да изчисти страната от вредни емисии до 2050 г.

Франция забранява бензина и дизела от 2040 г.

Юло обаче не пожела да уточни дали ще има санкции за производителите, ако те продължат да продават бензинови и дизелови автомобили. Както и как те ще възприемат подобна забрана. Министърът също не разкри дали тя ще засегне моделите с хибридно задвижване или само тези със стандартни двигатели с вътрешно горене.

Подобно решение от страна на властите във Франция ще окаже огромен натиск върху трите основни производителя на автомобили в страната - Renault, Peugeot и Citroen. Те ще бъдат принудени да развиват хибридни и електрически технологии, за да могат да се справят със забраната.

На свой ред френското правителство обяви, че ще подкрепи със субсиидия всеки местен жител, който замени своя стар бензинов или дизелов автомобил с електрически такъв.

Снимка: Renault
 

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А нещо да кажеш за цената на тока, дали след като забранят колите с двг и си зависим само от електричеството няма да ти го вдигат колкото си искат и когато си искат производителите на ток, щото няма да имаш друг избор! Сега може да изглежда примамливо да караш на ток, щото електричките са нищожна част от колите, но останат ли само електричките ще видиш кон боб яде ли! Опорки няма, това е мое мнение по въпроса!!!Да не говорим че ТЕц-овете ни са пред затваряне, въпрос на време е да ги затворят!
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Скептик ( преди 6 години )
    Ще поживеем, ще видим.
  • #6
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    90% от "французите" във Франция през 2040 година ще са араби...могат да забранят каквото си искат, камилите нямат нужда от гориво!
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Пак опорки ( преди 6 години )
    Кой ти каза тези измишльотини за тока?Фактите говорят нещо различно, дори за рекордните жеги миналата седмица:http://***.tso.bg/default.aspx/tovar-na-ees/bgДори не е стигнало в жегите 5GW, при 3GW през нощта. През зимата достигна 7 без проблеми. Освен това, само за година, 2013г. бяха изградени повече от половин GWp фотоволтаици. Електромобилите са идеалния партньор на фотоволтаиците, защото могат да акумулират енергията, когато я има, а да я ползват, когато има нужда.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Петко Страшника ( преди 6 години )
    До 2040-та я Хамилата, я Хамиларя!
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Пецата ( преди 6 години )
    Aaaa OT 9017 -Ta ....
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Молдовец ( преди 6 години )
    От 2040-та звучи като "на кукуво лято". Но не пречи да обещаем, че и ние ще забраним същото, но поне месец след франсетата.
  • #1
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това да се мине след време само на електрички за мен е лъжа и измама и не виждам как ще стане! Нали трябва ток за зареждането им! Нашата енергийна система едва се справя с натоварванията през лятото заради климатиците, с какви мощности ще се поемат допълнителните натоварвания от зареждането на електричките? Май ще ни трябва още една АЕЦ, а цената на тока няма да продължи да е тази при отпадане на мпс с двг! Ще строим още АЕЦ за да има ток за всичко, и къде отиде ЕКО-то на електричките? Демагогия