IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция забранява бензина и дизела от 2040 г.

Властите въвеждат субсидии за купуването на електромобил

Франция забранява бензина и дизела от 2040 г.

Франция ще забрани използването на бензинови и дизелови автомобили на своята територия от 2040 г. , обяви министърът на екологията на страната Николас Юло, цитиран от Autocar. Решението е част от реформите, обявени от новния президент Емануел Макрон, който има амбиции да изчисти страната от вредни емисии до 2050 г.

Франция забранява бензина и дизела от 2040 г.

Юло обаче не пожела да уточни дали ще има санкции за производителите, ако те продължат да продават бензинови и дизелови автомобили. Както и как те ще възприемат подобна забрана. Министърът също не разкри дали тя ще засегне моделите с хибридно задвижване или само тези със стандартни двигатели с вътрешно горене.

Подобно решение от страна на властите във Франция ще окаже огромен натиск върху трите основни производителя на автомобили в страната - Renault, Peugeot и Citroen. Те ще бъдат принудени да развиват хибридни и електрически технологии, за да могат да се справят със забраната.

На свой ред френското правителство обяви, че ще подкрепи със субсиидия всеки местен жител, който замени своя стар бензинов или дизелов автомобил с електрически такъв.

Снимка: Renault
 

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ще ги призная ако .. ( преди 6 години )
    забранят и адвокатската кантора рано, а баш манипулатора Гомн го предадат на проКуРатурата!
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 6 години )
    поредната политическа глупост - не могат да поемат отговорност сега и забраняват нещо за следващото поколение. тогава те няма да са на сцената а искат да получат овации сега. тъпотия.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Бъдещето ( преди 6 години )
    Забравете една малка подробност. Електричеството е стока, а когато една стока се търси, предлагането не закъснява. За разлика от бензина, както вече споменаха по-долу, електричество може да произведе всеки. В сравнение с цената на електромобила, изграждането на фотоволтаична мощност за неговото захранване е нищожна.1kWp фотоволтаици струва 1000$, заема 6 кв.м. и осигурява годишен пробег от 6000км. Ако няма къде да ги сложите, със сигурност някой ще намери къде и ще ви продаде тока.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    За ел колите обаче и държавата трябва да се включи сериозно с изграждане на зарядни станции или да принуди производителите сами да строят такива както прави Тесла. Иначе всичко ще си остане в сферата на пожеланията. В бедна България това сигурно ще стане към 2140г защото дори да решиш да не караш кола ще се сблъскаш с неуредиците на градския/междуградски транспорт. Велоалеи също няма достатъчно така че очаквайте да ни залеят евтини бензин/дизели от Европа ;)
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И котлоните и печките и всички си включват хората с това, което им е на покрива и произвежда ел.енергия. А излишната произведена е продават и печелят. Анадънму? Ферщеен? Ако си ходил да гледаш мач на Алианц Арена щеше да забележиш ветрогенератора. Стадиона се захранва с него бе ***. Цял стадион. Е не зная дали си пържат рибата със соларни ***, но не мисля, че там хората са толкова ограничени.
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до Смешкото ( преди 6 години )
    Той токът щото е независим всек ида си го прави викаш..па пускай си котлона на соларки бре,ама да ни викнеш на софрата като сготвиш ..Ти що имаш електромер вкъщи..или живееш на сал в морето ,имаш трбинка за една крушка и соларен тиган за сафрида ?Ти в Германия пътувал ли си? Тая съсипана околна среда там дето няма празно място без турбини..колци навсякъде с хиляди.Да ви имам екото..Демагогия яко.
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Токът моето момченце е една от най-независимите енергии. Можеш да си го добиеш от слънце, течаща вода, вълни, вятър, огън, газова турбина и каквото още се сетиш. Така, че цените не ги мисли толкова. Електричеството не е като нафтовата ти печка да си зависим от тези които продават крадената нафта.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Промишлената държава Германия няма тец и закри аец и само от веи ще си доставя електроенергията. Така, че с тАпите си теории вземи се гръмни, че електроенергията недостигала. Дай сега мантрата за производството на вредните батерии и как замърсявали и цапали и за производството им трябвало повече енергия. Не ви ли омръзна ве дизелджии да дрнкате все едни и същи простотии, които не са верни и вие много добре го знаете. Далаверката с крадената нафта май скоро ще приключи, а?
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо да премина от автомобил с двг, съответно с неограничен пробег, и мощност значително по-голяма от на обикновена електричка и да се насадя на сапунерка с ограничен пробег и малка мощност, която става само за града, и при положение че ТЕЦ-овете са пред затваряне и тока няма да стига дори и без електричките! Фотоволтаиците не могат да заменят ТЕЦ, още по-малко АЕЦ а и на реакторите им се изчерпва живота! Или ще точим язовирите за студения резерв да има ток за електричките... Не, благодаря!
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щото сега имаш голям избор с цената на горивата а?Аман от плоски разсъждения