IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo обяви край на двигателите с вътрешно горене

От 2019 г. шведите ще предлагат само хибриди и електромобили

Volvo обяви край на двигателите с вътрешно горене

Всеки произведен нов автомобил на Volvo от 2019 г. ще бъде оборудван с електрически мотор. Това обявиха от шведската компания, като подчертаха, че по този начин слагат край на автомобилите, които имат само двигател с вътрешно горене.

Volvo обяви край на двигателите с вътрешно горене

„Правим това заради клиентите - заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.  - Хората все повече търсят електрически автомобили и ние искаме да отговорим на техните нужди“.

За целта Volvo Cars ще предложи на клиентите си богата гама електрифицирани автомобили, която ще включва изцяло електрически коли, хибриди и Plug-in хибриди. Между 2019 и 2021 г. ще бъдат представени 5 електромобила, 3 от които ще бъдат производство на Volvo, а другите 2 - на Polestar.

Петте нови електрически превозни средства ще бъдат допълнени от богата гама автомобили с бензинови и дизелови хибридни и Plug-in хибридни двигатели, която ще даде на клиентите една от най-големите възможности за избор, предоставени от автомобилен производител. Предстои и предлаганите сега модели с двигатели с вътрешно горене да бъдат заменени от такива, които имат електрифицирана версия.

„Вече публично обявихме плановете си да продадем 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 г. Когато го казахме, наистина го мислехме. Ето как ще го постигнем“, подчерта Самюелсън.

По-рано този месец  от Volvo обявиха, че обособяват подразделението си Polestar като самостоятелна компания, която ще се фокусира върху проектирането и създаването на електрически автомобили и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars - Томас Ингенлат.

Снимка: Volvo
 

Тагове: volvo cars
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Надценени - не, защото все пак са с една идея по-евтини от аналогичните им немски братя. Но и аз не бих си ги купил именно заради двигателите.
  • #5
    4 rate up comment 13 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    За мен в момента Волво са най-надценената автомобилна марка.Слагат напречно 4 цилиндрови двигатели и искат пари за премиум.На снимката ясно личи вертикалният им дизайн на предницата и клоко са опаснни за ниски пешеходци.А двигателите са им технологично изостанали.Да погледнат какво разработи ИНФИНИТИ в VC-TURBO и ще разберат че има още какво да се оптимизира.
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Пешо Турбото ( преди 6 години )
    А хибридите с какво ше ги правят? С реактивни двигатели, може би? Аман от самохвалковци!
  • #3
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я бай *** с какво пренебрежение говори за великият китайски народ. Народ с 6000 години цивилизация. Боже, Боже слез и си прибери вересиите!
  • #2
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Опааа как сте тесларите? Надувате ли балона?
  • #1
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    мераци за 1 000 000 автомобила освен някой заблуден китаец който който преди това е карал кулело или е впрягал каруцата с едър рогат *** друг няма да си вземе волово