IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo обяви край на двигателите с вътрешно горене

От 2019 г. шведите ще предлагат само хибриди и електромобили

Volvo обяви край на двигателите с вътрешно горене

Всеки произведен нов автомобил на Volvo от 2019 г. ще бъде оборудван с електрически мотор. Това обявиха от шведската компания, като подчертаха, че по този начин слагат край на автомобилите, които имат само двигател с вътрешно горене.

Volvo обяви край на двигателите с вътрешно горене

„Правим това заради клиентите - заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.  - Хората все повече търсят електрически автомобили и ние искаме да отговорим на техните нужди“.

За целта Volvo Cars ще предложи на клиентите си богата гама електрифицирани автомобили, която ще включва изцяло електрически коли, хибриди и Plug-in хибриди. Между 2019 и 2021 г. ще бъдат представени 5 електромобила, 3 от които ще бъдат производство на Volvo, а другите 2 - на Polestar.

Петте нови електрически превозни средства ще бъдат допълнени от богата гама автомобили с бензинови и дизелови хибридни и Plug-in хибридни двигатели, която ще даде на клиентите една от най-големите възможности за избор, предоставени от автомобилен производител. Предстои и предлаганите сега модели с двигатели с вътрешно горене да бъдат заменени от такива, които имат електрифицирана версия.

„Вече публично обявихме плановете си да продадем 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 г. Когато го казахме, наистина го мислехме. Ето как ще го постигнем“, подчерта Самюелсън.

По-рано този месец  от Volvo обявиха, че обособяват подразделението си Polestar като самостоятелна компания, която ще се фокусира върху проектирането и създаването на електрически автомобили и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars - Томас Ингенлат.

Снимка: Volvo
 

Тагове: volvo cars
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Стоянов ( преди 6 години )
    .Аз харесвам Волво но не дотолкова ,че да се закълна ,че е най-най.Имах възможността да карам XC 70 2010 и не съм очарован от нищо .Като цяло двигателите им не ми харесват ,както и част от интериора ,който е строго специфичен.А цената е силно завишена.Предпочитам американски автомобили и в частност Ескалейд на Кадилак и GMC ,в момента даже ще правя замяна на Ауди А8 за Кадилак.
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Напречно разположен 4 цилиндров мотор и скоростна кутия на който центъра на тежеста е пред предната ос.Като натиснеш спирачките и центъра на тежеста на автомобила се ме'сти на предната ос.Учи се в 8 клас.
  • #14
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    6 000 години цивилизация която до преди 15 години умираше от глад а средната класа имаше кулело не може да претендира че е създала двулитров премиум автомобил и да се подравнява с немската тройка ценово с 6 или 8 цилиндъра е меко казано наглоновите волова са *** като окачване двигатели интериор са още в миналото хилядолетие няма по скучна кола за толкова много пари както правилно бе отбелязано по долу волово е ориентирано към корпоративни клиенти за които е важно да стигнеш от офиса до в къщи
  • #13
    0 rate up comment 9 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    С този 4 цилиндров мотор Волво ускорява от 0-200 за 40 секунди,а пък Volvo for life се заблуждава че върви като 8 целиндъра.Еърбебега на предния капак и покрива помагат на потърпевш който ще мине над капака,а когато си хлапе 120см. ще получиш удар над кръста и ще излетиш напред.Това е така защото двигателят е долепен до предния капак и няма как да скосиш предницата.Но така е по евтино производството.
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 6 години )
    Фермере, всички нови Волва имат стандартно отпред под предния капак еърбег за пешеходци.
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Volvo for life ( преди 6 години )
    Абе то 4 цилиндрово, ама върви като за 8 цилиндрово, все пак сме в 21 век и то почти 21-ва година след началото му... Преди известно време имаше изказване на директор на Волво: "Ако търсите мощна кола с 8 цилиндров двигател, то Волво не е вашата марка, но ако търсите 4 цилиндров двигател, който върви като 8 цилиндров, то Волво е вашият идеален автомобил. Тези 4 цилиндрови двигатели са отлично технологично конструирани. Волво нямат лоши двигатели.
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Wan40 ( преди 6 години )
    Покарахме ванчо и ок интериора е понаправен, екстериора и той, без помпозната задница!Но няма как да сбъркаш евтиняшкото бръмчене и не дотам добрата тяга на 4-цилиндърчета, качени на нещо(SX90)с размерите на Q7!Общо взето надценена работа са.
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Добри са ( преди 6 години )
    Абе,анонимния и ти голям разбирач си бил,кой знае каква барака караш и само спамиш тука
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    1.2.3 ( преди 6 години )
    Това си решение на компанията и щом е взето значи със сигурност е за добро. Не съм им фен, но са доста хубави, здрави, сигурни и надеждни коли. Работя в близост до посолство и на паркинга е пълно с нови волвота, имам познати адвокати, министри и хора с възможности, които също карат Волво и са доволни. Зимата карах на едно приятелче S60-ката 2003 година и спокойно мога да я заявя, че е една от най-стабилните коли зимно време и в завои и навсякъде, а не беше с най-добрите зимни гуми фалкени бяха
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    фермер, покарай S90 пък да видим после дали ще твърдиш, че са надценени.Относно безопасността как го прецени? На око ли? Защото Euro NCAP са набили една камара пари в тестове, и са дали високи оценки за безопасността на пешеходците при S90, V90 и XC90. Отделно, че я-удариш някого, я не - S/V90 в тестовете автоматично избягват удар с пешеходец (и дете) до скорост 60км/ч.