IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Двата кросоувъра се напреварват на ¼-миля

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Британското издание Carwow изправи един срещу друг на пистата електрическият Tesla Model X във версия 100D и дизеловият кросоувър Audi SQ7. Двете машини се надпреварваха на драг-рейсинг - разстояние от ¼-миля  (402 метра), като видеото бе качено в YouTube.

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Tesla Model X във версията 100D е оборудвана с два електромотора със сумарна мощност 525 к.с. и батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди.

Спортната версия на Audi Q7 на свой ред разчита на дизелов мотор с 2 турбини и електрически компресор, развиващ мощност от 435 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.


Електрическият модел спечели надпреварата, като измина дистанцията за 13,4 секунди. На финала Tesla Model X разви 164 км/ч. Кросоувърът на Audi бе с 0,1 секунди по-бавен, но вдигна по-висока скорост – 170 км/ч.

Снимка и видео: Carwow
 

 

Тагове: tesla model x audi sq7
0 от 500
  • #9
    19 rate up comment 15 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Еми това е. Целият ВАГ-инален опит и крадене, целият финансов ресурс който имат ги докара да измислят един Гоуем Гоуф с емблема на Хауди и при това - дизел! И накрая им го набута компания на няма 10 години. Евала, Тесла!
  • #8
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Harvester ( преди 6 години )
    Тази 0.1сек. та даже и 0.5 да е, толкова ли ви е важна? Убеден съм даже няма да я усетите. За тези цифри се хващат само NFS драйвърите :D
  • #7
    25 rate up comment 8 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Така като ви чета коментарите, сякаш всички имате поне по една Тесла. А всъщност сте гольовци като повечето в Бг.
  • #6
    20 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колкото и да не Ви се иска морално остарелия дизел, електриката си го бие в повечето от показателите. Белите хора минават на ток. Вие какво ми казвате - ще си останем на саждите, добре ни е така в мизерията. Важното е да сме с Ауди.
  • #5
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Спиро ( преди 6 години )
    Това са някакви драгове. При истинско каране на писта е интересно, кой се справя по-добре на завои. Освен това теслите прегряват след няколко минути при екстремно каране и влизат в авариен режим.
  • #4
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Както бях ония ден в 10км задръстване на 55С на слънце тея батерии ще се нагреят до неузнаваемост и машината на Динко няма да ме спаси,а да не говорим,че датчика за прегряване като се включи и ще се влача с 40кмч в авариен режим,за градско хибрид,за извън-двг+ел.,но чист ел.никога!!!
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Май сравняваме ябълки с круши.
  • #2
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Sas 100 konq otgore i samo 0.1s,TROLeiche
  • #1
    17 rate up comment 24 rate down comment
    обективен ( преди 6 години )
    какво ми ги пънат теа тесли ..!? да направят теста така до отидат маршрут София - Бургас - София ... и ще стане ясно кой е по добър ... но отговорът там е ясен ! даже една е36 316i ще се справи по добре от Теслата...