IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Двата кросоувъра се напреварват на ¼-миля

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Британското издание Carwow изправи един срещу друг на пистата електрическият Tesla Model X във версия 100D и дизеловият кросоувър Audi SQ7. Двете машини се надпреварваха на драг-рейсинг - разстояние от ¼-миля  (402 метра), като видеото бе качено в YouTube.

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Tesla Model X във версията 100D е оборудвана с два електромотора със сумарна мощност 525 к.с. и батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди.

Спортната версия на Audi Q7 на свой ред разчита на дизелов мотор с 2 турбини и електрически компресор, развиващ мощност от 435 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.


Електрическият модел спечели надпреварата, като измина дистанцията за 13,4 секунди. На финала Tesla Model X разви 164 км/ч. Кросоувърът на Audi бе с 0,1 секунди по-бавен, но вдигна по-висока скорост – 170 км/ч.

Снимка и видео: Carwow
 

 

Тагове: tesla model x audi sq7
0 от 500
  • #29
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    В тази статия става въпрос за Audi, ускоряваща за 4,8сек. По-интересно е с Alfa Romeo 4C Spiders , ускоряваща за 4,2сек.https://***.youtube.com/watch?v=ib-02b2ooLY&feature=youtu.be&t=206Като изгледате видеото, пак обяснете колко много е половин тон допълнително тегло. А това не е най-бързия модел Х. На пътя не става само с емоции и пристрастие към марки, там важат само законите на физиката, А те казват че няма кой да бие електрическия двигател. Проблем засега е само цената на батериите.
  • #28
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много скоро излиза Бентайга GT и ще приключим с лапането на мухите... С тоя сешоар...
  • #27
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е некаква скрита реклама на Нескафе :))
  • #26
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да го изяде с батерийките исках да кажа :)))
  • #25
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що не го пуснат на Бентайгата да го изяде с парцалите това подобие на превозно средство...
  • #24
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Хаха ( преди 6 години )
    Ами нали само лека доработка може би дори само един чип и Чао с тоя умрел тостер!!!!!
  • #23
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "... но 99% от шофьорите биха избрали Аудито, най-малкото защото е с цял половин тон по-леко. А половин тон е страшно много, Теслата е добра на драг, но ще е изключително тредна за управление, особенно с висока скорост в завои. Плюс 100-те кусура на тоя половин тон като се почне от бързо износване на спирачки, окачване, спирачен път..."Ти въобще изледа ли клипа? 1/2 тон не попречи на Тесла X по-бързо да:-Тръгне-доускори от 80км-да спре на място... SUV взел най-много точки за сигурност.
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до carpe_diem ( преди 6 години )
    Така е, приемам забележката.Правилното е "Някои" за множ. числоБлагодаря, че ме поправи.
  • #21
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    "В Теслата пича държеше чашата с две ръце и пак се оля с вода,а в Аудито само с една и не се омаца така.Това е разликата,едното е луксозен СУВ,а другото е тислъ."Разликата е, че едното тръгва като самолет, а другото се чуди дали да тръгне да ускорява или не. Едното е бегачка, а другото мъртвец.Резултата се видя и при доускорение от 80 км в час нагоре, нещо което е много важно при изпреварване. А това дори не е Тесла X P100D, ускоряваща до 100 за 2,9 секунди, а бавната X 100D за 4,7 .
  • #20
    9 rate up comment 7 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Този драг може да го коментира само Доктора,защото ги е карал и двете.Вчера Мъск обяви че в края на месеца започват доставките на Тесла 3.Във Франкфурт Нисан ще покаже новия Лийф,а Ауди ни говорят само в бъдеще време.На мода е вече екологичноста на колата а не бързината.Светът се променя ама като си напушен от сажди трудно го разбираш.