IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

Баварците официално представиха следващото поколение на кросоувъра

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

Германският производител BMW официално показа новото поколение на кросоувъра си X3. Моделът е преобразен отвън и отвътре, получил е нови опции, сред които е ключ с интегриран дисплей, както и „гореща” версия M40i.

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

В сравнение със своя предшественик X3 е станал по-дълъг, по-широк и по-висок, като размерите му съответно са 4716, 1897 и 1676 мм. Разстоянието между двете оси е увеличено с 54 мм и вече достига 2864 мм. Освен това инженерите на BMW са постигнали идеално разпределение на масата между двете оси – 50:50. Клирънсът не е променян и си остава 204 мм.

На външен вид автомобилът си остава с лесно разпознаваем профил, но напълно са преработени както предната, така и задната част. Моделът е получил нова оптика, включваща 6-ъгълни фароне срещу мъгла – нещо, което се случва за първи път в гамата BMW X.

Екстериорът на кросоувъра ще се различава в зависимост от нивото на оборудване – предвидени са варианти xLine, M Sport или Luxury Line. В базовото оборудване на модела влизат 18-цолови джанти, а срещу заплащане се предлагат такива с размери до 21 инча.

Салонът на X3 е изцяло нов, като топ-версиите получават тризонов климатик със система за йонизация на въздуха, вентилация на предните седалки, панорамен покрив и ключ BMW Display Key. С помощта на интегриран в него дисплей може да се получават сведения за състоянието на различните системи на автомобила, като той може да се използва и за управлениена автономна система за отопление.

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

Мултимедийният коплекс на новата генерация на кросоувъра разполага с функция за управление с жестове. За модела се предлагат най-модерните системи за помощ на водача, сред които активен круиз-контрол, асистенти за поддържане на лентата на движение, както и защита от страничен сблъсък.

В гамата двигатели за европейския пазар влизат два дизелови и три бензинови мотора, като всички ще се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Дизелите са 4-цилиндров с обем 2,0 литра и мощност 190 к.с., и 6-цилиндров с обем 3,0 литра, развиващ 265 к.с.

Бензиновите са 2,0-литров с 4 цилиндъра със 184 и 252 к.с., както и редови 6-цилиндров с обем 3,0 литра. Последният е за версията M40i, която развива 360 к.с. и 500 Нм. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди.

За новото X3 ще може да се поръчат спортно окачване M, система за регулиране твърдостта на амортисьорите Dynamic Damper Control, а също така спортни спирачки и адаптивно спортно управление на кормилната система.

Модификацията M40i се отличава още по допълнителните аеродинамични елементи по каросерията и по спортната изпускателна система с регулируем звук. Тази версия има и функция Launch Control, а настройките на системата за задвижване на четирите колела xDrive са такива,че по-голяма част от тягата се прехвърля на задната ос.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw x3
0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    petar ( преди 6 години )
    Стига с тези ментарджийски фейслифти бе другари германци! Хората искат да дишат чист въздух а те вадят и предъвкват 40 нам кво си