IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

Баварците официално представиха следващото поколение на кросоувъра

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

Германският производител BMW официално показа новото поколение на кросоувъра си X3. Моделът е преобразен отвън и отвътре, получил е нови опции, сред които е ключ с интегриран дисплей, както и „гореща” версия M40i.

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

В сравнение със своя предшественик X3 е станал по-дълъг, по-широк и по-висок, като размерите му съответно са 4716, 1897 и 1676 мм. Разстоянието между двете оси е увеличено с 54 мм и вече достига 2864 мм. Освен това инженерите на BMW са постигнали идеално разпределение на масата между двете оси – 50:50. Клирънсът не е променян и си остава 204 мм.

На външен вид автомобилът си остава с лесно разпознаваем профил, но напълно са преработени както предната, така и задната част. Моделът е получил нова оптика, включваща 6-ъгълни фароне срещу мъгла – нещо, което се случва за първи път в гамата BMW X.

Екстериорът на кросоувъра ще се различава в зависимост от нивото на оборудване – предвидени са варианти xLine, M Sport или Luxury Line. В базовото оборудване на модела влизат 18-цолови джанти, а срещу заплащане се предлагат такива с размери до 21 инча.

Салонът на X3 е изцяло нов, като топ-версиите получават тризонов климатик със система за йонизация на въздуха, вентилация на предните седалки, панорамен покрив и ключ BMW Display Key. С помощта на интегриран в него дисплей може да се получават сведения за състоянието на различните системи на автомобила, като той може да се използва и за управлениена автономна система за отопление.

Ключ с дисплей и гореща версия за новото BMW X3

Мултимедийният коплекс на новата генерация на кросоувъра разполага с функция за управление с жестове. За модела се предлагат най-модерните системи за помощ на водача, сред които активен круиз-контрол, асистенти за поддържане на лентата на движение, както и защита от страничен сблъсък.

В гамата двигатели за европейския пазар влизат два дизелови и три бензинови мотора, като всички ще се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Дизелите са 4-цилиндров с обем 2,0 литра и мощност 190 к.с., и 6-цилиндров с обем 3,0 литра, развиващ 265 к.с.

Бензиновите са 2,0-литров с 4 цилиндъра със 184 и 252 к.с., както и редови 6-цилиндров с обем 3,0 литра. Последният е за версията M40i, която развива 360 к.с. и 500 Нм. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди.

За новото X3 ще може да се поръчат спортно окачване M, система за регулиране твърдостта на амортисьорите Dynamic Damper Control, а също така спортни спирачки и адаптивно спортно управление на кормилната система.

Модификацията M40i се отличава още по допълнителните аеродинамични елементи по каросерията и по спортната изпускателна система с регулируем звук. Тази версия има и функция Launch Control, а настройките на системата за задвижване на четирите колела xDrive са такива,че по-голяма част от тягата се прехвърля на задната ос.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw x3
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съгласен сам с фермера,доктора е пич от всякъде.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Доктора е един от малкото който пишат за тест със нови коли.Само че на запад ги дават за цял уйкенд,а не като тук само за час.С нетърпение чакам отзивите за ТЕСЛА 3.Тези коли не се купуват със заплата на санитар.дори в болница на запад.Има какво да се научи от него и то не само за коли.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    bmw435i do Fermera ( преди 6 години )
    Kolega sajeliavam da 4uia za problemite ti sas zdraveto.Assistira6tite sistemi v Q7 koeto probvah minalata godina sa po-dobri ot tezi,koito imam v bmw to,no sa dosta nazad ot avtopilota pokolenie 3 v model X i S
  • #8
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фермере, питам се само защо наричаш един санитар доктор?Да не са го назначили да чисти т0алетните на лекарите и това да му е повишението?А това БМВ е пълна бутафория. Само, като му видиш пластмасите и ти става ясно за какво иде реч.
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Petrov 85 ( преди 6 години )
    След 2020 алфа ромео ще са номер 1 по ексклузивен продукт сред премиум марките и ще са по интересни от немските масови марки в алфа работят бивши инженери на Феррари и бмв
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    Докторе,още не съм виждал Velar и нямамм мнение,но видях Стевио и не ми харесаВ момента има отстъпка от 30к леева на Q7 и мисля да го пробвам.Но асистиращата система вече е задължителна-правих втора брахитерапия .
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Ina4e absolutnia 6ampion v tozi klas e Range Rover Velar,no pri nego problema e cenata,koito go pra6ta v klasa na X5,Q7,GLE coupe
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Kolega saglasen sam s teb,no nai-ve4e za novoto Qx50 koeto i az 4akam da probvam 4e mi haresva i na van6en vid.Triabva da izleze do kraia na godinata
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    Докторе,лидер в този клас е Infiniti QX50.Няма нито едно с 4цлкндъра и ръчни скорости.Пътното му поведение е возия са отлични и без пневматичмо окачване.А ресурса му е двойно по голям от немските.Проверено.Дотук 260 к килоюетра и върви.
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Kato interior nomer 1 v klasa si.Oba4e exteriora kuca osobeno otpred.Triabva6e da saediniat re6etkata s farovete kakto e pri moeto 435,koeto dava mnogo po-agresiven vid na kolata.Ot kam tehnika,dosta dobre no lipsva vazdu6no oka4vane koeto imat Q5 i GLC