IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A8 получава революционно окачване (ВИДЕО)

Лимузината ще се повдига в случай на опасност от удар

Новото Audi A8 получава революционно окачване (ВИДЕО)

Компанията Audi разпространи нова технически информация за следващото поколение на флагмана си A8. Моделът ще получи специална система на окачването, при която каросерията ще се повдига на една страна с около 80 мм при опасност от челен удар.

Новото Audi A8 получава революционно окачване (ВИДЕО)

Седанът ще бъде оборудван с пневматично окачване със закрепени напречно титаниеви елементи и четири електромотора (по един на всяко колело), които предават общия въртящ момент до 1100 Нм и се захранват от 48-волтова система.



Окачването на A8 ще се настройва предварително спрямо условията на пътя, като това ще става с помощта на камера, която ще сканира пространството пред автомобила 18 пъти в секунда. Данните ще се предават на блока за управление, като в съответствие с тях за секунди ще се променя твърдостта на окачването на всяко отделно колело.



Освен това, ако скоростта на автомобила е над 25 км/ч и електрониката с помощта на системата за кръгов обзор забележи опасност от челен сблъсък, каросерията от съответната страна ще се повдига нагоре. Така ударът ще бъде поет от по-здравите елементи на конструкцията. Според представител на компанията, в подобен случай натоварването върху пътниците в автомобила ще е с 50% по-малко в сравнение с нормалното състояние на каросерията.



Новото поколение на лимузината ще получи и завиващи задни колела, благодарение на което радиусът на завой при автомобила ще бъде по-малък от този на Audi A4. Окачването на A8 ще премахва и накланянето в завоите.

Снимки и видео: Audi

Тагове: audi a8
0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пхахаха Настройването на окачването спрямо пътя го има в сумати автомобили от преди 10-15 години.Останалото са фафли, които ще ги видим дали работят на краш-тестовете.Хипотетично ще вдигне автомобила, ама ако е накой нисък спортен автомобил при страничен удар направо ще го обърне и ще се таркаля, като варел - браво на АУДИ големи са иноватори.А ако е СЪВ американски наприемр, ефекта ще е нулев...Тия са царе на глупостите ... Обичат просто да говорят нещо там, че са много умни уш.
  • #2
    26 rate up comment 7 rate down comment
    F ( преди 6 години )
    Ние па ше се преструваме че не забелязваме колко не ти работи мозъка.Видял,копирал,..докога тази плоска омраза ?Айде и ти измисли нещо,па дори го изкопирай и произведи?
  • #1
    16 rate up comment 19 rate down comment
    doktors ( преди 6 години )
    Това със сканирането на пътя и настройването на окачването го копират от S - класата,да не се преструват ,че измислят топлата вода