IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S измина 901,2 км с едно зареждане

Световният рекорд бе постигнат от двама белгийци

Tesla Model S измина 901,2 км с едно зареждане

Белгийците Стивен Питерс и Джоери Кулс поставиха световен рекорд по пробег с едно зареждане на електромобил, след като изминаха 901,2 км с Tesla Model S P100D. Постижението бе записано за по-малко от едно денонощие, съобщи в своя блог компанията Silver Living.

Tesla Model S измина 901,2 км с едно зареждане

За поставяне на рекорда двамата са използвали кръгов маршрут с дължина 26 км по пътищата на Източна Фландрия. За да предупредят другите участници в движението, че се прави опит за световен рекорд, на задния прозорец на електромобила е била поставен голям надпис „TEST”.

Tesla Model S измина 901,2 км с едно зареждане

Питерс и Кулс твърдят, че най-добра икономичност силовият агретат на Tesla Model S показва при скорост от 40 км/ч. Затова и белгийците са се стремили да се движат точно с толкова през цялото време. В крайна сметка зарядът на акумулатора е стигнал за 23 часа и 45 минути. За това време електромоторът е изразходил 97,4 кВт/ч енергия, а средният разход е бил 108 ват-часа на километър.

Tesla Model S измина 901,2 км с едно зареждане

Tesla Model S измина 901,2 км с едно зареждане

Tesla Model S във версията си P100D разчита на батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 96 км/ч при активиране на специалния режим Ludicrous отнема 2,5 секунди. Според официалните документи на агенцията по опазване на околната среда на САЩ седанът има пробег от 507 км с едно зареждане.

Снимки: Silver Living

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    "Такива тестове са неприложими в ежедневието."Разбира се че са приложими. Те доказват че:1. Моментният разход на един електромобил не зависи от мощността на двигателя му, а само от неговото тегло, аеродинамика и скоростта с която се движи. 2. Както при всеки автомобил, всяко ускорение вдига крайния разход, разликата е само в спирането. При електромобилите част от енергията при спиране се връща и зарежда батерията.
  • #7
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз друг автомобил незнам, който да може да измине толкова километри за 20 лв...Просто смазват конкУренцията. БРАВО!
  • #6
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дизел ако се движи с 40 ще харчи мнооого. Ако се движи с 70-80 ще харчи малко.Теслата им показва за пореден път кой е шефа. Тия разни дизелови джети и простотии подобни с колко мислите се движат при поставяне на рекорд? с 70-80 по наклон ако може... а тук е заторен кръг от 26 км, демек ако има наклон има и байр след това. Дори и 500 км. да изминава с нормална скорост от 90-120-130 пак е мнооого далеч пред останалите на пазара.
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Ами то с тези 40 км/ч, то по магистрала ще те спрат от движение и всъщност да минеш 900км с такава скорост си е направо издевателство над самия себе си.Аз лично не бих карал така за да напишат после с големи букви една голяма неистина неприложима в ежедневието.По добре да бяха направили тест с нормална за пътните условия скорост колко е прехода, а не с толкова ниска скорост несъответстваща на трафика.
  • #4
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Да ви ( преди 6 години )
    ..имам теста..*** тя с бутане ще изкара и 2000 км..както всяка друга 4 колесна.Ми всеки дизел с 40 ще харчи 2 на сто,току изкарал 2000 км с един резервоар..логика ми Янко..счупена теслъ и това си е.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Такива тестове са неприложими в ежедневието.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    оба4е с 40 км/4 бих се движил само в автономен режим, като си 4ета вестника в задръстване. докато не ме отнесе някой *** със найсе-годишно беемве...
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    друг ( преди 6 години )
    а дори не е най-икономичната модификация предлагана от тесла...