IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche спечели „24 часа на Льо Ман” след драма

Повреди провалиха сочения за фаворит тим на Toyota

Porsche спечели „24 часа на Льо Ман” след драма

Отборът на Porsche спечели легендарното състезание „24 часа на Льо Ман” за трети път поред и общо 19-и в своята история. Успехът бе неочакван, тъй като бе постигнат от втората кола на германците в клас LMP1, която в събота прекара повече от час в бокса заради сериозна повреда на предния мост.

Porsche спечели „24 часа на Льо Ман” след драма

Фаворитът Toyota отново трябваше да преглътне сериозно разочарование, след като двата болида стартираха от първа редица и уверено водеха в надпреварата. През нощта обаче кола №7, която постави рекорд в квалификациите, получи повреда на съединителя и напусна състезанието. Другият автомобил на японците - №9,  стигна до финала чак осми, но загуби много време, след като през нощта хибридната му система се развали.

Така нещата отиваха към двойна победа на Porsche, но кола №1 на тима, пилотирана от Ник Танди, Андре Лотерер и Нийл Яни, напусна състезанието 3 часа преди края заради проблем с налягането на маслото. От това се възползва Porsche №2 с екипаж Тимо Бернхард, Брендън Хартли и Ърл Бамбър. Тримата пилоти завъртяха общо 367 обиколки на пистата, записвайки средна скорост от 245,6 км/ч.

На второто и трето място се класираха колите Orteca от по-долния клас LMP2. Оливър Джарвис, Тома Лоран и Хо-Пин Тунг от “Джеки Чан Рейсинг” успяха да изпреварят съотборниците си Нелсиньо Пикет, Матиас Беш и Дейвид Ханемайер.

"След първите 4 часа ситуацията беше ужасна, но никога не можеш да предвидиш какво ще се случи в това състезание. Именно това е духът на "Льо Ман". Когато загубихме другия автомобил просто карахме на пълна газ, за да поведем и спечелим. Това е сбъдната мечта за мен”, коментира Тимо Бернхард, който пресече първи финала в надпреварата.

Снимка: LeMans.org

Тагове: toyota porsche
0 от 500
  • #28
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми той Акио Тойода беше на състезанието ама се измъкна още по тъмно,като бит хомосексуалист,щото излагацията на Тойота за пореден път счупи ***.Не знам сега какво ще става,сепуко ли ще си правят групово,харакирита ли ще има,камикадзе ли ще правят японците?Щото за Ле Ман е очевидно,че не стават.Най-добре хич да не участват повече,за да не им се смее цял свят.Тойода да им бие шита и да ги праща да садят ориз.
  • #27
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    койотите само лаеха и пак бяха навряна в миша дупка !утехата им е че за това няма да им бъдат заведени дела и съдени за поредния ***, който са продали на клиентите си и чист късмет, че този път не са убили никого !
  • #26
    15 rate up comment 5 rate down comment
    19 !!! ( преди 6 години )
    Акио Тойода да вземе да уволни всички от моторните спортове и да започне да произвежда тъкачни станове. Ще спести милиарди евро и тонове срам.
  • #25
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За поредна година жълта тишина във форума.
  • #24
    4 rate up comment 14 rate down comment
    яя ( преди 6 години )
    Страшна конглокенция в това състезание, цели 3 отбора имаше във високия клас, направо няма такава драма..............да бях отишъл с дизелака сигурно щях да съм в топ 3
  • #23
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стисках палци за Порше. Изгледах почти цялото състезание и проследих всички отпадания на Р1 колите. Хич не им беше лесно на Порше. А Тойота имаха и лошия късмет да ударят едната им кола, която отпадна заради това, а не заради повреда. Накрая за малко остана в генералното да победи кола от Р2 (Джеки Чен Рейсинг, баце :-)). И Порше, и Тойота заслужават адмирации за адските усилия, които полагат, а не обиди. Както казват - не побеждаваш в Льо Ман. Льо Ман ти позволява да победиш.
  • #22
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Das Auto ( преди 6 години )
    няма изненада !Ауди или Порше - това са победителите по издръжливост последните 20 години !като ауди им показваха как се прави това и с дизел ! който показа за пореден път как се чупи :)
  • #21
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ваги ще казваш на анaлния отвор на баща ти, от който си изпълзял дошовак утрепан
  • #20
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-полека бе ВАГи ще се гътнеш от радост! И сега какво акциите на вагонетките ли ще се вдигнат и ти ще забогатееш. Колко акции имаш кажи. Или старият ти немски таралясник ще се превърне в Троше? ***!
  • #19
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и койота пак се счупи на Льо Ман !буклучава марка за бедни латиноси и *** !