IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Реклама на електрически кросоувър на германците засегна Илон Мъск

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Дилърски център на компанията Audi в Берлин показа провокативен рекламен постер на новия си електрически кросоувър e-tron Sportback, с който открито се заяде с американския производител Tesla и най-вече с неговия изпълнителен директор Илон Мъск.

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

На билборда е показан автомобилът на Audi, а под него компанията се заиграва с фразата „must have” („трябва да го имаш”), в която думата „must” е заменена от „musk”, каквато е фамилията на боса на Tesla.

Показаният по-рано тази година прототип e-tron Sportback дава представа за серийния модел на Audi, който ще се появи през 2019 г. Концептуалният модел бе оборудван с батерия с капацитет 95 кВт/ч, с колкото разполагат и топ-версиите на електромобилите Tesla, но има цели 3 електромотора.

От компанията твърдят, че техният кросоувър ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а с едно зареждане на батериите побегът ще превишава 500 км. Основният конкурент на e-tron Sportback ще бъде именно Tesla Model X.

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Това не е първият случай, в който Audi провокира конкурентите си с реклама. През 2006 г. компанията доста оригинално отговори на BMW, откъдето пуснаха плакат с изображение на модела 3-Series и надпис: „Поздравяваме Audi с това, че нейният модел стана кола на годината в Южна Африка (в случая това беше Audi A3 Sportback). От най-добрият автомобил в света”.

Отговорът на Audi дойде почти мигновено: „Поздравяваме BMW за това, че негова кола бе избрана за автомобил на 2006 г. От победителя в „24 часа на Льо Ман” за 2000-2006”.

Снимки: Audi
 

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 14 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    Леле какъв вой от тесларите,едно щяло да се произвежда, ами другото..слепци и глупци маи ..Всяко следващо нещо ще е по-добро от мъско-творението..Догонващия,я ни кажи къде се продава Теле-Теслъта с теуевизоро...?или ти вече я караш а ?
  • #9
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След тази "новина", Мъск си го премести в другия крачол...
  • #8
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    германците се бавят само защото искат в колите си да имат коренно различни от досега използваните батерии !нали се сещате ,че при електричките най-големият проблем са батериите !Нищо другои ако искаш да си по добър от другите - това е нещото което трябва да ти е по-добро - батериитеиначе напълно електрически голф и пасат можеш да си купиш веднага - хората си ги предлагат даже ги има в Порше София Изток!
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГоне, вместо да цъкаш минуси напиши нещо за хартиения модел на любимците си! Помечтай малко и напиши мечтите си тук да се посмеем. Гледам аЛуди и те са добри в мечтите.
  • #6
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да беше дизел да се заядат, а то електричка. Пак ще викат китайските си партьори да им е правят. Те такива неща от аЛуди не правят. Дай им чукa и теслата да издялкат някоя нафтова печка и за друго не ги търси.Интересно дали изобщо някой ще им се върже на поредните партенки?
  • #5
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Догонващите наистина в много случай са в по-изгодна позиция да направят нещо по-добро.В случая обаче не говорим за дагонващи, а за тотално изостанали.Стопляш ли каква е разликата между едните и другите?Да не говорим, че този леген с 4 нули, т.е. 2хWC изглежда много зле.Също така при ВАГ се тръби какво щели да правят години преди да са почнали да го правят, ако изобщо почнат някога.Те слагат винаги тигана преди да хванат рибата и впрягат каруцата пред магарето. Лъжиге и ВАГ са симбиоза.
  • #4
    32 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    То си е направо виц това. Рисунката на Ауди, с хартиени параметри се заяжда с топ производителя на електрически коли в момента. Още по-смешно е и предвид факта, че Ауди ще си купят батерии от китайците, а г-н Мъск си ги произвежда сам и спокойно може 2019 година да пусне кола с 120 кВт/ч батерия срещу напъните на Ауди. ФВ имат да наваксват 10 години технологии и само с маркетинг няма да стане ...
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Божинката ( преди 6 години )
    "Да треперят" Илон Мъск , Тесла. Божигол каза...
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Догонващите винаги са в по-изгодна позиция, да предложат нещо с една идея по-добро!за съжалениеДоказателство за това са японците!много лесно е да вземеш готов продукт и да го доработиш - постят се огромни средства и време !
  • #1
    33 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Идейна реклама. Но пак става дума за нещо което евентуално ще се продава 2019. Срещу кола която вече е в продажба.