IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Реклама на електрически кросоувър на германците засегна Илон Мъск

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Дилърски център на компанията Audi в Берлин показа провокативен рекламен постер на новия си електрически кросоувър e-tron Sportback, с който открито се заяде с американския производител Tesla и най-вече с неговия изпълнителен директор Илон Мъск.

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

На билборда е показан автомобилът на Audi, а под него компанията се заиграва с фразата „must have” („трябва да го имаш”), в която думата „must” е заменена от „musk”, каквато е фамилията на боса на Tesla.

Показаният по-рано тази година прототип e-tron Sportback дава представа за серийния модел на Audi, който ще се появи през 2019 г. Концептуалният модел бе оборудван с батерия с капацитет 95 кВт/ч, с колкото разполагат и топ-версиите на електромобилите Tesla, но има цели 3 електромотора.

От компанията твърдят, че техният кросоувър ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а с едно зареждане на батериите побегът ще превишава 500 км. Основният конкурент на e-tron Sportback ще бъде именно Tesla Model X.

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Това не е първият случай, в който Audi провокира конкурентите си с реклама. През 2006 г. компанията доста оригинално отговори на BMW, откъдето пуснаха плакат с изображение на модела 3-Series и надпис: „Поздравяваме Audi с това, че нейният модел стана кола на годината в Южна Африка (в случая това беше Audi A3 Sportback). От най-добрият автомобил в света”.

Отговорът на Audi дойде почти мигновено: „Поздравяваме BMW за това, че негова кола бе избрана за автомобил на 2006 г. От победителя в „24 часа на Льо Ман” за 2000-2006”.

Снимки: Audi
 

0 от 500
  • #20
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *** цъка минуси и обижда. Друго не му остава. Съвсем изтрещя момчето. Дори препоръчва другите да си пият хапчетата, преди той самият да е изпил своите.
  • #19
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Заяждат се все едно дете от детската градина да се заяжда с Майк Тайсън.Звучи абсурдно, нали!И тази "новина" е също толкова абсурдна. Дори е по-абсурдна, защото детето съществува и реално може да се заяде, а в случая виртуален модел се заяжда с реален.
  • #18
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Сай ( преди 6 години )
    Видяла жабата, че подковават вола ...
  • #17
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Аз под заяждане разбирам фирма, която е конглокентна. Сериозно - Ауди какъв конглокент могат да са на Тесла? БМВ имат някакви електромобили, Рено, Нисан, но Ауди? Те Тойота не се заяждат, а Ауди го правят. Самата новина ми звучи АБСУРДНО на мен!
  • #16
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кой са преките конКУРенти на е-голф в неговия сигмент, я да чуем ?
  • #15
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мизерната *** толкова патки изяде през последните месеци и година, че вече незнае под коя статия какво да бръмчи. Вече остана само на лични обиди.Голям смях пада с плиткия му мозък :))))))))))))
  • #14
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошопак не си си пил хаповетеходи се лекувай не са добре нещата при теб
  • #13
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да напълно електрически гоуф 2 пъти по скъп от преките му конкУренти и с по-лоши характеристики, като пробег и т.н.БРАВО! А иначе - ДА, чакат китайците да им предложат нови батерии. Те нищо не разработват. Немците от много години са изостанали и седят на стари лаври, което през последните години излезе на яве
  • #12
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не бе ВАГи, германците се бавят, защото подобряваха софтуера на нафтовите си печки.Не им остана време да направят друго...
  • #11
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смешници. Заплашват Тесла с бъдещ модел, който е с по-слаби характеристики от сегашната тесла X Това само от VAG могат да го направят!Безсилието поражда комични напъни на вагените да вдигнат самочувствието на клиентите си. Пълен смях са тия.