IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen дава още 2 години гаранция на колите от Дизелгейт

Предложението ще е валидно и за българските клиенти на VW, Skoda, Audi и Seat

Volkswagen дава още 2 години гаранция на колите от Дизелгейт

Volkswagen Group ще предложи удължена гаранция на европейските си клиенти с автомобили, засегнати от Дизелгейт, съобщи говорител на Европейската комисия.

Volkswagen дава още 2 години гаранция на колите от Дизелгейт

Германската компания е склонила да удължи с 2 допълнителни години гаранцията на всичките около 8.5 милиона автомобила на Стария континент, в които е бил вграждан измамният софтуер. От VW засега не са потвърдили официално новината.

Според информацията от Брюксел, предложението ще важи и за българските клиенти на VW, Audi, Seat и Skoda, закупили дизелови автомобили от тези серии.

Това е отстъпката на VW пред настойчивите искания на Еврокомисията да предложи някаква компенсация на европейските си клиенти. Американските собственици на засегнати от скандала машини получиха парични обезщетения и оферти за обратно изкупуване, но в Европа германците не предлагат нищо подобно с аргумента, че измамният им софтуер не е нарушил тукашното законодателство.

Еврокомисарят по правосъдието и защитата на потребителите Вера Йоурова отдавна притиска VW да направи отстъпки в тази посока. Правомощията на Брюксел обаче са ограничени, защото при сегашната система контролът върху автомобилните производители се провежда на национално ниво. В момента съветът на икономическите министри обсъжда предложение за промяна, при което ЕК ще може да налага глоби на производителите.

 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Хамерикан ( преди 6 години )
    По този начин в ЕС насърчаваме лъжата - далеч по-изгодно за всеки производител е да лъже. Бюрократите ще си затворят очите.В САЩ - жестоки глоби, в съюза на меките китки - дъвка с косъм и среден пръст.
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Кодошу ( преди 6 години )
    точно па на теб няма да ти обяснява никой,Ти си знаеш всичко, кой лъже кой какъв е и прочее..Само ти си наи знаещия,можещия ..бе направо ентеуегент.Е как ще знаеш за гаранция като нямаш ВАГ..или имаш ?хаххаха...хапчетооооо
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само ВАГ!
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредният ВАГенски номер да заобиколят законите, да приспят потребителите, контролните органи и да продължат да си правят каквото искат. Само, като им знам каква е гаранцията ми става смешно. За доказани проблеми ти искат пари. Плащаш си частите, а труда за поправката е безплатен. Тея не само са за закриване, а и всичките са за затвора. И в крайна сметка, някой ще ми обясни ли каква е връзката между гаранцията и това, че тровят и лъжат всички?Къде е форумната *** да ги обясни нещата?
  • #3
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво общо има гаранцията с това, че колата не покрива еко нормите?
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гаранцията не важи при проблем!
  • #1
    13 rate up comment 10 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Хахаха, тези сериозно ли? На американците им изкупиха старите коли на цени на нови, и отделно им платиха обезщетение по 500 $ ...