IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

220 000 англичани и холандци съдят Volkswagen

Делото постепенно може да обедини повечето засегнати от Дизелгейт клиенти в Европа

220 000 англичани и холандци съдят Volkswagen

Холандски и британски адвокатски кантори подготвят колективен съдебен иск срещу Volkswagen от името на над 220 000 клиенти на концерна. Става дума за купувачи на дизелови модели на VW, Audi, Porsche, Skoda и Seat, засегнати от Дизелгейт, които настояват да получат компенсации като тези, които германският гигант предложи на клиентите си в САЩ.

220 000 англичани и холандци съдят Volkswagen

Искът ще бъде внесен от холандската фондация Stichting Volkswagen Car Claim и лондонското адвокатско дружество Harcus Sinclair. От фондацията потвърждават, че преговарят за присъединяването и на други ищци от Австрия, Германия, Швейцария, Испания, Чехия и още 6 европейски страни.

"В Европа има 8.5 милиона клиенти на VW, оставени на сухо от компанията", твърдят от Harcus Sinclair. Очаква се лондонският съд да даде ход на делото в началото на 2019 година. Ответници по него са Volkswagen и доставчикът на прословутия измамен софтуер Robert Bosch.

От Volkswagen обаче възразяват, че няма основания да се претендира за обезщетения. След предложeната от компанията технологична корекция засегнатите от Дизелгейт автомобили са свободни да се движат по пътищата без каквито и да било ограничения или допълнителни разходи. Проучванията показват, че те запазват и стойността си на вторичния пазар.
 

Тагове: volkswagen robert bosch
0 от 500