IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

220 000 англичани и холандци съдят Volkswagen

Делото постепенно може да обедини повечето засегнати от Дизелгейт клиенти в Европа

220 000 англичани и холандци съдят Volkswagen

Холандски и британски адвокатски кантори подготвят колективен съдебен иск срещу Volkswagen от името на над 220 000 клиенти на концерна. Става дума за купувачи на дизелови модели на VW, Audi, Porsche, Skoda и Seat, засегнати от Дизелгейт, които настояват да получат компенсации като тези, които германският гигант предложи на клиентите си в САЩ.

220 000 англичани и холандци съдят Volkswagen

Искът ще бъде внесен от холандската фондация Stichting Volkswagen Car Claim и лондонското адвокатско дружество Harcus Sinclair. От фондацията потвърждават, че преговарят за присъединяването и на други ищци от Австрия, Германия, Швейцария, Испания, Чехия и още 6 европейски страни.

"В Европа има 8.5 милиона клиенти на VW, оставени на сухо от компанията", твърдят от Harcus Sinclair. Очаква се лондонският съд да даде ход на делото в началото на 2019 година. Ответници по него са Volkswagen и доставчикът на прословутия измамен софтуер Robert Bosch.

От Volkswagen обаче възразяват, че няма основания да се претендира за обезщетения. След предложeната от компанията технологична корекция засегнатите от Дизелгейт автомобили са свободни да се движат по пътищата без каквито и да било ограничения или допълнителни разходи. Проучванията показват, че те запазват и стойността си на вторичния пазар.
 

Тагове: volkswagen robert bosch
0 от 500
  • #22
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Но все тая, немците винаги са били уш най-най и винаги падат от най-високо. Ако не беше плана Маршал сигурно щяха да са по-зле и от нас. Жалко, че няма един такъв план и за балканите.
  • #21
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    САЩ играе огромна роля във ВСВ - Първо с доставките си до Великобритания, второ с въоръжаването на Русия, трето с конфликта с Япония, което позволява всички източни дивизии на руската армия да отбраняват москва, а не да седят на източните граници (същите тези източни дивизии печелят битката за Москва), четвърто чрез отрязването на доставките на горива и храна от севрна африка ( най-важния ресурс за Хитлер от там е петрола) и пето офанзивата в Европа е най-голямава в историята пак от САЩ.
  • #20
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Мархио ( преди 6 години )
    Ей, накрая ще излезе виновен някой подизпълнител на Бош, писал софтуера в не-съвсем адекватно състояние :)) Примерно силно напушен и сърдит на някой стар постоянно развалящ се Пасат.
  • #19
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Опссс вече е пред последния
  • #18
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя последния е пил терпентин и не му е понесло...ха ха ха ..егати глупостите
  • #17
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А твоите познания за ВСВ са още по-слаби!!!За твое сведение драги, САЩ снабдява и двете страни на тази война.Това не им е за първи път естествено, а политика още по-отдавна...И накрая познай кой печели от цялата работа?П.С. Както и да е ФВ трябва да бъде съде от всички засегнати и ако се наложи затворен. Това не е първата им лъжа, а поредната. Ако има и други замесени и те да си носят последствията.
  • #16
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ТЕ ако не бяха руснаците, Чърчил щяха да го опекат на чеверме насред Лондон самите англичани...А американците интересно какво участие вземат във войната, освен при приключила война да отровят цяла Япония с радиация?
  • #15
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *** пак се изказа, май немците не печелят ВСВ?Като са толкова големи да не продават в Холандия и Англия автомобили?***.
  • #14
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ще пият по ( преди 6 години )
    една студена вода! Ако искат може и бира!
  • #13
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Май най-последният път руснаци,англичани и американци си пиха питието в Берлин, та да не се получи отново.