IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тото Волф прати Розберг във Ferrari, той отрича

Ще се върне ли на пистата световният шампион във Формула 1?

Тото Волф прати Розберг във Ferrari, той отрича

Шефът на тима на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф успя да изненада феновете с предположението си пред канадското издание Journal de Montreal, че настоящият световен шампион Нико Розберг може да се върне в спорта, при това като пилот на Ferrari.

Тото Волф прати Розберг във Ferrari, той отрича

Нико сложи край на кариерата си в края на 2016 г., точно пет дни, след като спечели титлата в Гран при на Абу Даби и това предизвика сериозни трусове в тима на Mercedes, като в крайна сметка отборът взе през януари Валтери Ботас.

Наемането му се проточи заради преговорите с Williams, но финландецът демонстрира, че се учи много бързо и вече взе първата си победа във Формула 1, а в неделя завърши втори в Гран при на Канада, изпреварен само от съотборника си Люис Хамилтън.

„Веднага, след като Нико реши да сложи край на кариерата си, аз разбрах за това – обясни Волф. – Той вече не искаше да прави жертви, да преживее още един сезон, в който да се бори с Люис Хамилтън за титлата. Затова и реши да се посвети напълно на семейството си. Няма как и не можем да го упрекваме за това.

Тото Волф прати Розберг във Ferrari, той отрича

„Интересното е, че преди да вземе решението си, Нико пътува с мен до Куала Лумпур и обратно, там имахме спонсорско събитие. На връщане не ни се спеше в самолета и си говорихме цяла нощ. След като кацнахме в Европа, двамата поехме в различни посоки, но Нико ми звънна 3 минути след като се разделихме и ми каза, че е решил да сложи край на кариерата си. „Казах му, че мога да отида при него, за да обсъдим всичко лично, но той ми отговори, че няма смисъл, тъй като е взел решение...

„Но това беше преди половин година, няма да се изненадам, ако Нико се върне във Формула 1, при това като пилот на Ferrari или на някой друг отбор. Нико е едва на 31 години, още е млад, така е възможно отново да промени решението си. Не знам обаче дали ще стане така.”

Волф обаче е уверен, че за разлика от Фернандо Алонсо, Розберг не се интересува от участие в „500 мили на Индианаполис” или IndyCar.

„Сигурен съм, че Нико няма да рискува да стартира там, това е опасно приключение и рискът е твърде голям”, допълни Волф.

Розберг отговори на предположенията на бившия си шеф във Формула 1 и обясни, че няма намерение да се връща в световния шампионат.

„Гордея се с всичко, което съм постигнал във Формула 1, но за мен това е миналото, а аз вече гледам към бъдещето – обясни германският пилот. – Кариерата ми наистина приключи.”

Германецът отново не отхвърли възможността да стартира във Формула Е, но поясни, че в момента не търси възможност да кара в световния шампионат с електрически болиди.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Даа, розберг ще си е най-на мястото от всички моторни спортове, точно в чекиджийската формула Е... как може някой да я гледа тая порнография?!?