IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bosch отива на съд и заради дизелите на Fiat-Chrysler

Германската фирма е направила и техния лъжещ софтуер

Bosch отива на съд и заради дизелите на Fiat-Chrysler

Избухналият преди близо 2 години скандал с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen бе последван от други подобни случаи. Един от последните е с моторите на концерна Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), които също са били оборудвани със софтуер, който да лъже по време на проверките за вредни емисии.

Bosch отива на съд и заради дизелите на Fiat-Chrysler

Оказва се, че създател на програмата е една и също компания - Robert Bosch Gmbh, като тя също ще бъде подведена под съдебна отговорност. Според агенция Bloomberg, проучване на два университета – в Калифорния (САЩ) и в Бохум (Германия), е доказало категорично участието на Bosch в разработката на софтуера.

Изследването носи името „Как го правят: анализ на устройствата за подтискане на вредните емисии в съвременните автомобили”. Неговите автори са открили категорични доказателства, че благодарение на него се активира „консервативна” програма на тестове. Тя работи, когато автомобилът е поставен на стенд и съответно неговите вредни емисии са в нормите. При излизането на пътя двигателят започва да отделя в пъти по-високи вредни вещества.

Съобщава се още, че информацията е била придобита след анализ на техническата документация, която е била публикувана на сайта на Volkswagen в раздела за техническо обслужване на автомобилите. Използвани са и сведения от проверките на колите на Volkswagen  и FCA от независими организации.

От централата на Robert Bosch Gmbh категорично отхвърлят обвинения, като ги определиха като „неоснователни”

Снимка: Bosch

Тагове: bosch fiat-chrysler
0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    пак нищо ( преди 6 години )
    И на тези нищо няма да им се случи.2 от гигантите на швабите ако дадат фира (както би било редно) икономиката на страната (колкото и да е стабилна тя) ще получи силен удар. Това никой няма да го допусне.Ние си лаем.... кервана си върви...
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Ето, че ( преди 6 години )
    рано или късно всичко излиза наяве. Втора голяма немска компания попада под прожекторите на скандала.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изненадааааааааааасега и те да плащат като VW !Щото от Бош не са им го сложили на силаония са си го поискали 0 сега да си плащат ама всички !