IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Китай e с 10 години пред Европа в технологиите

В ресторантите вече не можеш да видиш хора да разговарят, казва шефът на BMW China

BMW: Китай e с 10 години пред Европа в технологиите

Китайският автомобилен пазар е с цяло десетилетие пред европейския, що се отнася до новите технологии, обяви изпълнителният директор на BMW China Олаф Кастнер, цитиран от AN-Europe.

По-младите шофьори в големите китайски градове разчитат на мобилни услуги като WeChat за всичко - от комуникацията с приятели до плащането за паркинг, уточнява Кастнер.

BMW: Китай e с 10 години пред Европа в технологиите
С WeChat можеш да правиш почти всичко - включително да платиш хотелската си стая

Търговията в Китай също все повече се случва през мобилни устройства - през миналата година този вид покупки са надхвърлили 600 милиарда долара, или над половината от цялата онлайн търговия.

Доста по-голяма популярност в сравнение с Европа има и наемането на автомобили като алтернатива на притежаването им. Лидерът на този пазар Didi вече осъществява над 20 милиона пътувания дневно, като плащанията също стават основно чрез мобилни устройства и приложения като WeChat или AliPay.

Докато Европа тепърва умува какви ще са ефектите от масовизацията на тези технологии в следващите години, в Китай те вече са факт, подчертана Кастнер. "В ресторантите вече е почти невъзможно да видиш хора да разговарят един с друг - всеки е в WeChat. Никъде другате по света не можеш да видиш подобно нещо. Според мен китайците са с 4-5 години пред американците и поне десет пред европейците".

BMW: Китай e с 10 години пред Европа в технологиите
Според Олаф Кастнер, шефа на BMW за Китай, азиатците са 5 години пред Америка и 10 пред Европа, що се отнася до въвеждането на нови технологии

Част от обяснението е, че купувачите на автомобили в Китай са чувствително по-млади хора, отколкото в Европа. Средната възраст на клиентите на BMW в страната е едва 35 години, срещу 53 години на Стария континент. Германската компания прогнозира, че през 2025 половината от всички купувачи на нови коли ще са родени след 1990.

Единствената област, в която китайците все още не са склонни да пазаруват през мобилния телефон, е покупката на нов автомобил, макар че BMW отдавна предлага моделите си и чрез Tmall, виртуалния магазин на Alibaba.
 

Тагове: bmw alibaba wechat didi
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами японците са 25 години пред германчетата в хибридните технологии и водородните такива,тоест в модерните автомобилни технологии. А и в ел.колите са сред най-добрите заедно с американците.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Силно се надявам да сте прав, и да има и китайски компании които правят собствени разработки, но опита ми за момента показва друго. За съжаление не е базиран само на нашата компания, а и на клиентите с които работим. Всички имат същият опит като нашият. Като цяло, мога да посъветвам следното: 1. Никога не оставяйте електронни устройства в хотела си. Информацията от тях се копира докато не сте в стаята. 2. Регистрирайте марките си заедно с местните играчи, за да не се окаже че продавате копия ;))
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На БМВ мога да кажа, че не са наясно с нещата.Наскоро четох един учебник по иновационен мениджмънт.Там Китай беше отбелязан като много бързо напредващ, но изоставащ от ЕС,САЩ, Япония и Южна Корея.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лъвов мост е в центъра на София една европейска столица. Та в части от този център човек не може да мине пеш вечер и да не бъде ограбен, пребит, изнасилен, ограбен и каквото се сетиш.И представи си там е главната дирекция на националната полиция. Всичко това се случва точно под носа на органите на реда. И ще ми говори той селянчето за Китай без да си е показвал носа от панелката.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колкото и да е мизерия тяхната не е по-голяма от нашата. Тук е не самко мизерия, ами има феодали по селата, които колят и бесят. Освен тях има едни тъмни субекти, които крадат и ограбват всичко. Убиват, грабят и изнасилват! Хайде сети се в китай дали е така. Там има закони и те се спазват. Доста строги при това и смъртно наказание си имат хората и никой на никого нищо не пипа. Вземи излез от панелката и виж как живеем и тогава говори глупости за китайците! По Лъвов мост вечер можеш ли да минеш?
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мизерия е в Китай, по добре са в големите градове и то не навсякъде. Селските райони са някъде около 45та година. Работят като във филма с Чарли Чаплин.Вярно е това че в кръчмите не си говорят, а си пишат. Пълна тъпня
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никой не е казал че японците са напред. Четете текста!Китайците са напред - на тема електромобили са номер 1 и като обем, и като технологии са пред американците, японците и европейците.
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    човека казва че китайците са 10 г. пред немците, а американците поне 4-5 години, говори ли ви нещо?това е при условие, че японците са доста пред китайци и американци.хайде сетете се къде са любимите ви шваби. от години хората ви го разправят вие не та не. сега и немец ви го казва. не обикновен немец , а такъв който е много навътре в нещата на много висока позиция, а не като вас панелните плъхове с немски бракми нов внос форумни "специалисти"
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нонеот китайски компании до китайски компании нали се сещаш, че има огромна разлика. Това, че вие сте работили за някакви и да правиш генерален извод за милионите компании там и то при условие, че Китай в момента е една от вай-технологичните държави в света с най-голямо производство и печалби. А онея изХиХикалия долу да отиде в Китай първо и тогава да дрънка глупости каква мизерия било там. Мизерията е тук у нас, а там човек да рови в кофите няма да видиш,а градовете са им нови и модерни.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    В случая понеже БМВ отдавна са с китайски части, та китайците няма какво да им откраднат. Самите те си ги произвеждат. Даже БМВ вече ще изнасят цели коли от там, не само части. Честито на феновете им ...